Enormt meget viden i lønfaget
Interessen for regnskab og økonomi begyndte allerede så småt at blomstre under matematiktimerne i folkeskolen. Det naturlige next step blev derfor Handelsskolen og efterfølgende en professionsbachelor i finans, der dengang var en helt ny uddannelse, og hvor Nicklas blev en del af studienævnet. Efter et år søgte han dog i stedet ind på CBS på HA Almen, men interessen for lønområdet opstod først efter endt studie i forbindelse med, at Nicklas blev en del af et nyt trainee-program hos en af ”the big four”. I spidsen for det interne undervisningsprogram stod @Mette og @Tina, som også i dag er Nicklas’ tætte kollegaer i Keepers.
Undervisningsprogrammet blev ikke den succes, man havde satset på, og flere faldt fra undervejs. Nicklas holdt dog ved indtil nedlukning af programmet og blev efterfølgende fastansat. I modsætning til flere af de andre deltagende var Nicklas nemlig blevet optaget af lønfaget og ville gerne lære mere.
Jeg vidste egentlig ikke specielt meget om lønområdet, men fandt ud af, at der lå enorm meget viden i det. Jeg kunne virkelig godt lide det med systemopsætning, tilpasning og rettelser, men kendte ikke så meget til konsulentrollen. Som fastansat fik jeg endnu mere indblik i både faget og arbejdet som konsulent og blev rigtig glad for det.
Generelt var og er Nicklas glad for den variation, der ligger i konsulentjobbet, hvor man sidder hos forskellige kunder i løbet af ugen, men samtidig har en base på kontoret og er en del af et team, man altid kan sparre med.
Slut med kassetænkning
Nicklas var begejstret for lønfaget, men savnede konsulentarbejdet, der efterhånden ikke fyldte ret meget grundet travlhed med oplæring af nye kandidater. Nicklas søgte en arbejdsplads fri for kassetænkning og tankegangen om, at en titel er lig med en bestemt lønramme, og at en specifik uddannelse, en vis mængde timer m.v. er nødvendig for at komme op i hierarkiet. På sin tidligere arbejdsplads var han en af ”the odd ones”, fordi han ikke havde en kandidatgrad og derfor ikke passede ind i kassetænkningen.
Efter nogle år skiftede nogle af hans kollegaer job og blev ansat hos Keepers. Nicklas fulgte trop og blev genforenet med Mette og Tina, da Maria, som også tidligere havde været hans chef, tilbød ham en stilling hos Keepers.
Der gik rigtig meget tid med oplæring af nye i mit tidligere job, fordi de ikke hang ved. Det betød, at der hele tiden skulle læres nye op. Derfor var der heller ikke så meget tid til at komme ud på kunder, og det savnede jeg. Da Maria så kom med et tilbud om at være en del af Keepers og endda med nogle af mine tidligere kollegaer, kunne jeg ikke sige nej.
I Keepers så Nicklas mulighed for mere frie tøjler samt en forståelse for, at ikke bare forskellige baggrunde, men også forskellige personligheder har værdi. Der var selvsagt ikke samme jobsikkerhed i det dengang relativt nystartede Keepers, men efter et par samtaler med Maria, Partner og ansvarlig for Payroll, var Nicklas klar til at springe ud i det. En beslutning som både han og hans nu både tidligere og nye kollegaer var godt tilfredse med.
Nicklas er ligesom mig selv den introverte type, så man skal lige lære ham at kende for at komme lidt ind under huden på ham. Han står ikke i vejen for et godt grin, og han holder fanen højt som eneste mand i payroll-teamet. Som kollega sætter jeg stor pris på hans tekniske snilde, som hjælper mig, når jeg render ind i udfordringer. Derudover er det altid ham, jeg går til, hvis der skal udarbejdes excel-modeller, som kan gøre vores hverdag nemmere. Han er struktureret, praktisk, ansvarlig, stabil, hjælpsom, rolig og en rigtig god kollega. – Mette Karlsen, Payroll Manager, Keepers.
Den introverte konsulent
Mange forbinder nok konsulentrollen med ekstroverte personligheder. Men sådan behøver det ikke være, og sådan er det ikke per definition. Mange har da også en helt skæv opfattelse af, hvad det vil sige at være introvert. Det betyder nemlig ikke, at man ikke kan være ledende, vise vejen, stille sig op i en forsamling og være den, der får tingene til at ske. Og sådan er det også for Nicklas. Forskellen på introvert og ekstrovert skal snarere findes i, at man som introvert ofte lader op og får energi ved at trække sig, hvor andre får energi ved at være social. Det betyder ikke, at introverte ikke også elsker at være sociale. Der skal bare være plads til begge dele.
Man kan sagtens lære sig selv at være mere ”ekstrovert”, kunne præstere for større forsamlinger, undervise/vejlede. Som introvert forbereder man sig måske lidt mere for at føle sig mere sikker – og meget kommer også af erfaring og evnen til at acceptere, at det er ok kun at kunne svare på 80% af kundes spørgsmål på paratviden. Det er i hvert fald en skam at sortere dygtige mennesker fra på den baggrund og ikke mindst at sortere et fedt job fra, fordi man måske ikke tror, det passer til den, man er. Hos Keepers er der plads til os alle sammen.
Man kan sagtens vejlede andre
Som Senior Consultant i Payroll deltager Nicklas i mange implementeringsprojekter, hvor fx nye lønsystemer implementeres. Dertil kommer varetagelse af refusioner samt strukturering heraf, og som konsulent oplever han, at kunderne har en forventning om, at han har et vist erfaringsniveau og kan præstere. Som introvert af natur, er det ikke noget, der skræmmer ham. For det første tror han på sig selv og ved, at god forberedelse styrker hans resultater, og så ved han, at der altid er et bagland klar til sparring. Som Senior er det også en del af jobbeskrivelsen at give sine egne erfaringer og viden videre til nye medarbejdere og kommende konsulenter – en rolle som Nicklas også er meget glad for, og som han mestrer.
Jeg synes, det er et utrolig spændende fokus at skulle udvikle andre og ikke kun have øje for min egen udvikling. Det er fedt at se nye konsulenter blomstre i rollen og tage ansvar på sig og praktisere de redskaber, jeg har været med til at give dem. Der skal dog gerne være balance i det, altså oplæring af kollegaer, udvikling og resultater hos kunden og ikke mindst udvikling af mine egne kompetencer.
De unge talenter, som Nicklas har haft under vingerne, sætter stor pris på hans tilgang til formidling af læring og er ikke i tvivl om hans passion for sit fag.
Nicklas har en virkelig god forståelse for at formidle læring og bliver ved med at finde nye måder at forklare tingene på, indtil han er sikker på, at man virkelig forstår det. Han fanger bare hurtigt, hvordan han skal vinkle den, så vi kommer i mål. Jeg kan godt lide at sparre med ham, fordi man altid lige får lidt ekstra, end det man kom efter. Det er vildt inspirerende. – Søs Axdal, Consultant, Payroll.
At give tilbage til samfundet og møde nye mennesker
Nicklas har også i det private et behov for og en lyst til at give tilbage til samfundet og hjælpe til, hvor der er behov. Det kommer bl.a. til udtryk i hans aktivitet som mening i hjemmeværnet.
Jeg kan godt lide tanken om, at jeg bidrager til samfundet og giver noget igen. Som støtte for det danske politi og Forsvaret assisterer hjemmeværnet på forskellige opgaver som fx grænsebevogtning ifm. Corona-nedlukning af grænsen til Sverige, evakuering ved store brande m.v. Vi mødes et par gange om måneden og får yderligere mulighed for at deltage i uddannelseskurser som fx førstehjælpskursus, lederuddannelse m.v. Det gør jo, at man møder en masse mennesker med forskellig baggrund og får noget viden, man også kan bruge i det civile liv.
Heller ikke i privatlivet er den introverte konsulent altså bleg for at møde nye mennesker og kaste sig ud i det ukendte. Hos Keepers forsøger vi efter bedste evne at betragte vores medarbejdere og potentielle kandidater som hele mennesker med en tro på, at enhver har noget helt særligt at bidrage med, uanset hvilken kasse andre tidligere måttet have placeret dem i.
Nicklas er en aktiv ung mand, også på det fysiske plan. Han har taget dykkercertifikat på Maldiverne, løbet halvmaraton, besteget Kilmanjaro i Tanzania, været på safari og dykket på Zanzibar.
Faktisk skulle han blot 14 dage efter den første nedlukning af Danmark have været til Indonesien og Bali for at dykke. Det blev desværre ikke aktuelt, men i stedet blev der købt ny lejlighed, som Nicklas går og hygger sig med at sætte i stand.