Blog

08.11 2016 af Maria Bjerg Pedersen

Fejl i løn er en dyr fornøjelse. Ikke mindst for arbejdsgiveren, der risikerer at stå tilbage med både et stort krav om tilbagebetaling og et dårligt forhold til medarbejderne. For mange små og mellemstore virksomheder er den bedste og billigste løsning at outsource lønfunktionen til eksterne eksperter, så dyre fejl undgås.

En helt ny undersøgelse fra HK viser, at næsten hver anden HK-ansat har fundet fejl i deres lønseddel. Annoncer beskriver, hvordan medlemmerne mister bl.a. tillæg, feriepenge og pensioner. Derfor opfordrer fagforeninger og revisionshuse til, at medarbejdere får gennemgået deres lønsedler og konfronteret deres arbejdsgiver, hvis der er fejl.

Fejl er dyre både økonomisk og i tabt tillid

Det er store beløb, der ofte bliver tilbagebetalt til medarbejderne. Det er dog langt fra den eneste udgift, for sagerne kan skabe dårlig kemi mellem medarbejder og arbejdsgiver: Ofte ender sagerne med, at medarbejderen finder sig et nyt job, og kompetencer forsvinder ud af virksomheden.

Derudover er fejl i lønnen administrativt tunge og dyre at rette for lønfunktionen.

Outsourcing kan være vejen frem

For de fleste virksomheder med 10 – 500 ansatte kan outsourcing være en løsning, der sikrer både kvalitet i lønbehandlingen og muligheden for en besparelse på sigt. Med en kompetent outsourcingleverandør vil virksomheden få en løsning, hvor lønadministrationen får et løft både fagligt og i de løbende processer, der sikrer en effektiv og hensigtsmæssig lønbehandling.

Derudover vil outsourcing som oftest være en billigere og mere driftssikker løsning end at have en intern lønfunktion. Virksomheden betaler nemlig kun for selve lønbehandlingen og har ikke omkostninger til en ansats feriepenge, løn under sygdom, pension, PC, efteruddannelse og arbejdsplads m.m.

Læs mere om Keepers’ ydelser inden for løn og lønrådgivning her.

Tjek kvaliteten af lønbehandlingen

I alle tilfælde bør virksomheden have en klar plan for, hvordan der løbende sker kvalitetssikring af lønbehandlingen. De afgørende spørgsmål er bl.a.

    • Hvem har ansvaret? Kan regnskabschef, Finance Manager eller CFO påtage sig denne rolle?

 

    • Hvem har den nødvendige viden og indsigt i overenskomster mm. til at kunne kvalitetssikre?

 

  • Kan lønsystemerne levere rapporter, der gør kvalitetssikringen effektiv, så der ikke skal bruges flere dage på opgaven med løncontrolling?

I sidste ende er det virksomheden, der står med Sorteper, hvis ikke der er styr på lønudbetalingen.

Kontakt Keepers for et uforpligtigende møde om optimering af jeres lønbehandling:

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: secure.e-conomic
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.