Kontakt

Blog

Indlæg i samme kategori

09.12 2016 af Maria Bjerg Pedersen

Er det helt sikkert, at din virksomhed får søgt om refusion, når en medarbejder bliver syg eller gravid? Og er du sikker på, at refusionerne faktisk kommer til udbetaling og bliver bogført korrekt?

Hvis du er tvivl, er du ikke den eneste. En rapport udarbejdet af COWI for Beskæftigelsesministeriet har tidligere vist, at hver tredje arbejdsgiver ikke ved, at de kan få refunderet udgifterne til løn under barsel i 29 uger.

Lang vej fra ansøgning til penge på kontoen
Det er ofte små og mellemstore virksomheder, der risikerer at snyde sig selv for refusioner. Særligt lovgivningens stramme deadlines for anmeldelse af sygdom kan skabe problemer, hvis lønadministration varetages af en enkelt medarbejder.

Få styr på processen

Keepers anbefaler, at man får lavet en proces i god tid, så virksomheden ikke overskrider deadlines og dermed går glip af refusioner.

Keepers’ guide til udbetaling af refusioner:

  1. Undersøg om din virksomhed kan forsikre sig mod sygdom: Mindre arbejdsgivere kan forsikre sig, så de får ret til refusion fra kommunen fra de ansattes anden sygedag.
    Få overblik over deadlines og søg i tide: Din virksomhed kan først få refusion i form af sygedagpenge efter de første 30 sygedage. Hvis din virksomhed er berettiget til sygedagpenge, skal du anmelde kravet om refusion til medarbejderens hjemkommune inden fem uger fra den første fraværsdag. Hvis fristen overskrides, kan din virksomhed først få sygedagpengerefusion fra det tidspunkt, hvor sygefraværet bliver anmeldt.
  2. Anmod løbende om udbetalinger fra kommune eller barselsfond. Du anmoder om refusion på Nemrefusion.dk, hvor du bliver guidet gennem systemet. Keepers anbefaler, at din virksomhed søger om refusion på månedlig basis.
  3. Følg op på, om din virksomhed faktisk modtager den refusion, der er bevilget. På Nemrefusion.dk kan du følge dine sager, og se dels om dine anmodninger om refusion er bevilget og dels, om, der er overført penge til virksomheden.
  4. Sørg for, at refusioner bliver bogført korrekt. Opret en separat konto til bogføring af refusionerne, så de ikke blandes med lønudgiften og på den måde laver differencer i din lønafstemning.

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Menu

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.