Blog

04.08 2020 af Kristina Ege Scharff

Da VICE Media Corporation i slutningen af 2018 iværksatte et nyt forretningsområde, Change Incorporated, opstod der et behov for en økonomichef. Ledelsen i Change Incorporated var placeret i Danmark, men hovedvægten af opgaver lå på det engelske marked, og koncernledelsen var placeret i UK samt USA. Derfor var der behov for en dansk placeret international profil til at håndtere de forskellige økonomiske aspekter af opstarten og samtidig få etableret en funktionel økonomiafdeling.

Et godt match til en kompleks opgave

På baggrund af en reference fra selskabets danske revisor, blev Keepers kontaktet. Og det stod hurtigt klart, at Daniel Jepsen Senior Manager i Keepers ville være et godt match til opgaven. Daniel begyndte som interim økonomichef hos Change Incorporated den 1. februar 2019 og har derefter været en central del af både intern såvel som ekstern udvikling af forretningsområdet. Om samarbejdets indhold udtaler Dominic Shales, CEO i Change Incorporated:

“Daniel was CFO for Change Incorporated, managing all aspects of the finance operation for this subsidiary of VICE Media Group. The role involved managing the oversight of a sizeable budget with many external suppliers, as well as the internal requirements of VICE such as reporting. He oversaw a small finance team and effectively set up all processes and systems required.”

Midlertidige ressourcer fra Keepers i vækstperiode

Perioden fra februar 2019 og frem var præget af ekstrem vækst. Derfor var det nødvendigt at ansætte til både bogholderi og controlling. Der var desuden behov for midlertidige ressourcer, og derfor var det fordelagtigt, at Daniel kunne trække Keepers økonomikonsulenter ind og ud og på en fleksibel måde tilpasse ressourcerne i afdelingen efter behov. Keepers har således assisteret løbende med ressourcer til både bogføring og controlling.

Relevant og rettidig rapportering med gode processer og strukturer omkring månedsluk

Det at håndtere økonomi i en division af en global koncern kræver økonomirapportering på forskellige niveauer. Økonomirapportering, der kræver gode processer og strukturer omkring registrering og månedsluk. Med udgangspunkt i Keepers værktøjer har økonomiafdelingen igennem hele perioden været i stand til at levere relevant og rettidig rapportering til både global og lokal ledelse samt løbende at kunne følge op på projekter m.m. Hos Change Incorporated er man meget tilfredse med indsatsen fra Keepers og ikke mindst Daniel, der i rollen som midlertidig CFO har håndteret opgaven med stor professionalisme og skarpt fokus på, at budgetterne blev overholdt.

“Daniel was a calm, reliable presence, ensuring that the operations of the company and our projects could happen at pace. He dealt with the many, often conflicting, demands of cash-flow management and supplier demands very patiently and professionally. He also ensured that all budgets were adhered to, ensuring profitability. Daniel provided strong management of Change Incorporated reporting to VICE Media Group and of the external audit process.”

Sikring af god overlevering til ny økonomiansvarlig

Med Operations primært i London og en del samhandel med koncernforbundne selskaber i UK, USA, Japan osv. har opgaven medført en del rejseaktivitet. Blandt andet derfor blev det i starten af 2020 besluttet at flytte ledelse og administration fra København til London. Keepers har i den proces været ansvarlig for at sikre overlevering til ny økonomiansvarlig samt at få lukket det danske kontor ned – herunder at sørge for, at de opsagte medarbejdere blev behandlet korrekt. I den proces har det for VICE Media været en stor fordel at kunne trække på øvrige funktioner i Keepers, heriblandt de kompetente lønkonsulenter. Processen forløb gnidningsfrit og efter tidsplanen til stor tilfredsstillelse for VICE Media.

 

“When the decision was taken to move all operations of Change Incorporated to the UK and US, Daniel worked tirelessly to make sure that everything could be achieved efficiently, cost-effectively and at speed. He ensured that all loose ends were tied up to enable a smooth handover to new finance management and operations teams.”

For Daniel selv har opgaven været både lærerig og spændende og rustet ham yderligere til at påtage sig nye, lignende interimopgaver:

”Det har været en fed og udfordrende opgave, og det har været spændende at være med til at bygge en organisation op og se den vokse sig større. At organisationen fremadrettet har hovedsæde i London giver god mening, og det nye team kommer til at tage Change Incorporated videre. Jeg vil glæde mig til at følge med fra sidelinjen.”, Daniel Jepsen, Senior Manager i Keepers ApS.

Vice Media Group er en koncern af produktionsselskaber, der udgiver bøger, film, web-tv, event-virksomhed og rådgivning inden for markedsføring. Brands under koncernen er bl.a. Vice Studios, Pulse Films, Munchies, Noisey music by Vice etc.

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.