Blog

21.03 2023 af Julia Koch Poulsen

Én af fordelene ved interim assistance i økonomifunktionen er, at konsulenten anvendes nøjagtigt efter din virksomheds behov. Det kan være i forbindelse med en afgrænset opgave, eller hvis der sker noget uplanlagt i organisationen. Keepers stod klar til at hjælpe DanHatch med interim assistance i økonomifunktionen, da de stod overfor en omstrukturering, hvor koncernen havde besluttet at afvikle aktiviteterne i datterselskabet, DanPiglet.

Fleksibel ressource, der imødeser opgavens omfang og behov

DanHatch koncernen besluttede i 2022 at aktiviteterne i datterselskabet, DanPiglet, skulle afvikles i løbet af året. I koncernens økonomifunktion betød dette en opsigelse fra deres side og kort tid efter valgte en medarbejder, som havde været ansat i mange år, at søge andre veje. Dermed manglede DanHatch ressourcer i økonomifunktionen frem til at aktiviteterne i DanPiglet blev afviklet. I den forbindelse valgte organisationen at få midlertidig assistance hos Keepers.

Således var det meget belejligt, at vi kunne hyre en fleksibel ressource ind fra Keepers til at varetage opgaven, som kunne nedskaleres i takt med at aktiviteterne i DanPiglet var afviklet.Lasse Olesen, Group CFO i DanHatch.

Keepers assisterer DanHatch med al bogføring fra A-Z, inkl. betalinger, sikring af fakturagodkendelse og færdige månedsregnskaber, herunder periodiseringer mm. i forbindelse med månedsafslutning. Derudover består opgaven i at klargøre materiale til revisor samt en række ad/hoc-opgaver i forbindelse med salg af ejendomme.

Nye øjne på optimering af processerne

Samarbejdet med Keepers har skabt stor værdi i DanHatch. Et væsentligt parameter er, at det er muligt at nedskalere i glidende takt med, at opgaverne ændrer sig i deres organisation. Derudover ser de en stor værdi i at få nye, yngre øjne på processerne, som kan se, hvordan IT-mulighederne kan udnyttes endnu bedre.

Selvom vi har og har haft meget dygtige og effektive medarbejdere hos os, så er det alligevel lykkes os at optimere en række forretningsgange i vores økonomifunktion i et samarbejde med Keepers. Med stor succes har Keepers formået at udfordre vores vanetænkning. Lasse Olesen, Group CFO i DanHatch.

DanHatch kører med stramme deadlines, hvor fleksibilitet er et vigtigt element, men de oplever altid et meget højt serviceniveau fra Keepers og Fridrik, Assistant i Consulting, som er ansvarlig for denne opgave.

Fridrik har været utrolig effektiv, fleksibel og struktureret i sin planlægning og har altid været i god tid. Således har vi aldrig skullet minde ham om deadline eller lignende. – Lasse Olesen, Group CFO i DanHatch.

Assistance i høj kvalitet med en effektiv og løsningsorienteret tilgang

Keepers konsulenter er højtuddannede og findes på alle niveauer i økonomifunktionen. Når de ansættes efter endt studie, får de en grundig onboarding og deltager i interne kurser for at sikre en solid oplæring i forskellige processer og systemer.

Kvaliteten af de opgaver, som Keepers konsulenter og Fridrik i denne situation løser, oplever Lasse Olesen som overraskende høj for en stilling, som nogle vil kalde en ”midlertidig løsning” og set i lyset af, at det er et ungt menneske uden mange års erhvervserfaring – men med en høj faglighed.

Med en god introduktion, Fridrik som er hurtig til at lære og forstå deres behov, en åben dialog og en hel organisation bag sig – både i Keepers og DanHatch, har dette dannet et succesfuldt samarbejde.

Helt generelt har samarbejdet med Keepers været med ja-hatten på og en meget positiv oplevelse. Det handler ikke om, hvorvidt vi kan løse opgaven, men hvordan vi løser opgaven. Hvis Fridrik har haft behov for støtte og råd internt i Keepers, er det foregået ubemærket, hvilket har gjort det nemmere for os. Han har håndteret det så effektivt. Lasse Olesen, Group CFO i DanHatch.

Skabt ro til at fokusere på kerneforretningen

Overordnet ser Lasse Olesen en stor styrke i at samarbejde med Keepers. Når man står overfor en afgrænset opgave i økonomifunktionen, eller hvis der opstår noget uplanlagt, er det fordelagtigt, at det er muligt at hyre en midlertidig ressource ind, i form af konsulenter fra Keepers.

Vi er meget glade for, at vi valgte denne løsning i Keepers, hvilket har givet ro i organisationen. Resten af organisationen har kunnet føle sig trygge, og vi har kunnet fokusere på vores kerneforretning, som er salg af daggamle kyllinger, og udvikle den. Lasse Olesen, Group CFO i DanHatch.

Om DanPiglet og DanHatch-koncernen

DanPiglet er et datterselskab under den dansk baserede koncern DanHatch Group, som er ejet af Danish Agro og DLG. I 2022 besluttede koncernen, at DanPiglets aktiviteter i løbet af året skulle afvikles, og derfor er produktionen af smågrise ophørt. Forretningsaktiviteten i DanPiglet var at producere og sælge smågrise ved 30 kg med en årlig produktion af 285.000 smågrise baseret på 8.600 årssøer, der hovedsageligt blev solgt til eksport. Afviklingen af DanPiglet er i 2022 gennemført med salg af to anlæg og nedlukning af produktionen på de resterende fem anlæg.

Med DanPiglet under afvikling ser koncernen frem til at fokusere på kerneforretningen, som er drift af slagtekyllingerugerier med tilhørende opdræts- og rugeægsproduktion. Koncernen har mere end 80 års erfaring inden for fjerkræsektoren, og med rugerifaciliteter i Danmark, Polen, Finland og Frankrig er koncernen en af de største og mest effektive rugeriaktører i Europa. I 2022 satte DanHatch afsætningsrekord med et salg på 490 mio. daggamle kyllinger.

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.