Blog

05.03 2021 af Kristina Ege Scharff

Rumteknologi, kvantemekanik og en stærk cocktail af selvdisciplin og et analytisk mindset. Det er den kombination, der har ført til en karriere i finansbranchen. Og så acer han naturligvis også lige den græske søjleorden, hvis du møder ham på en god dag. Mød Nicklas Bøhmer, Senior Consultant i Keepers Consulting.

Fra kvantemekanik og stjernevrimmel til cold facts

Nicklas er oprindeligt fra Odense, men har siden teenageårene gået på Sorø Akademi og Kostskole, hvor mange af de venner, han har den dag i dag, er fra. Sjælland har været hans hjem lige siden, og således er også resten af skolegangen og vejen ud i voksenlivet sket her.

Som stærkt optaget af det forunderlige univers og astronomi indledte Nicklas sit studieliv på Københavns Universitet med fysik som hovedfag. Efter to års fysikstudier fandt han dog ud af, at det alligevel ikke var vejen at gå. Interessen for kvantemekanik og stjerner var der stadig, men han søgte noget mere jordnært – nogle cold facts. Ved et åbent hus-arrangement på Copenhagen Business School fik han i faget økonomi og regnskab øjnene op for den helt perfekte kombination af det matematiske, det praktiske og håndgribelige – som i virkeligheden altid havde været passionen.

Big Data in Business – et fagligt fundament for udvikling og automatisering af processer

Nicklas er uddannet cand.merc. i Finansiering og Regnskab, og netop regnskabsdelen, der har fyldt halvdelen af studiet, har udstyret ham med et stærkt teoretisk fundament. En af de mest givende oplevelser gennem studiet var dog faget Data in Business, hvor Nicklas blev trænet i håndtering og sortering af enorme mængder data. – et fag som i den grad har præget hans tilgang til mange af de udfordringer, han møder i større virksomheder i sit virke som Senior Consultant hos Keepers.

”Jeg har fx en kunde med et par tusinde medarbejdere, hvor der genereres enorme mængder data, som jeg bruger i forbindelse med udarbejdelse af en konsolideret rapportering. Her bruger jeg min viden fra Data in Business til håndtering og strukturering af data-inputtet til rapporteringen og til selve modelopbygningen, der anvender disse data.” – Nicklas Bøhmer.

Netop effektivisering, optimering og automatisering af processer er overskrifterne på Nicklas faglige interessefelt – og det er det i øvrigt for mange af vores Keepere, som hver dag er med til at optimere og effektivisere processerne i økonomifunktionen for vores kunder.

Min baggrund med matematik og teknologi fra fysikkens verden har klart bidraget til en interesse for den teknologiske udvikling. Derfor er det især udvikling af modeller og robotter, der kan fremme rapportering og regnskabsprocesser, der optager mig. – Nicklas Bøhmer.

Det første møde med regnskab i praksis

Det første møde med regnskab i praksis skete hos De Forenede Ejendomsselskaber A/S, hvor Nicklas fik værktøjer med i bagagen, som han i dag stadig hiver op af rygsækken i sit arbejde hos Keepers.

”Studiejobbet ved et ejendomsselskab i København var mit første møde med regnskab i praksis. Jeg fik ansvaret for flere små selskaber og projekter. I begyndelsen bestod arbejdet ofte i bogføring og afstemning, men med tiden fik jeg frihed og ansvar nok til at optimere og videreudvikle virksomhedens rapporteringsværktøjer, samt afstemningsmodeller – værktøjer virksomheden stadig bruger den dag i dag.” – Nicklas Bøhmer.

Hos Keepers er der stort fokus på medarbejderudvikling, og det er ikke første gang, vi har nævnt det. Det fylder nemlig meget hos Keepers, fordi vi kun kan levere det, vi gør, idet vi uddanner og oplærer vores medarbejdere med grundighed og faglig kvalitet.

”Arbejdet ved Keepers har altid været med fokus på min personlige udvikling. Det har været utroligt givende at være i en virksomhed, som er i udvikling og vækst, samtidig med at man kan være med på rejsen, både personligt og fagligt. Derudover har nedlukningen bare understreget, hvor fantastisk et kollegialt fællesskab, vi har. Selvom samarbejdet med kunderne er i fokus, er det fantastisk med en fælles base og dygtige kollegaer at støtte sig til.” – Nicklas Bøhmer.

Vedvarende løsninger – en personlig ambition

Nicklas startede hos Keepers i 2018 og blev for nyligt forfremmet til Senior Consultant – en titel, der er forbundet med større ansvar både udad til, men også internt, men som ikke har ændret på det, der for Nicklas altid har været det centrale mål for hans arbejde.

Uanset titlen, har det altid for mig været vigtigt at efterlade kunden med vedvarende løsninger, som de kunne bruge, selv når samarbejdet var ovre. Rent personligt er det selvfølgelig et kæmpe skulderklap at stå med en seniortitel, og jeg håber da også på med tiden at få mere ledelsesansvar og kunne lære fra mig. Jeg håber på at følge Keepers vækst og bidrage til den mange år endnu. – Nicklas Bøhmer

En af dem, der kender Nicklas rigtig godt, er Jakob Nymann, Consultant hos Keepers. De to har nemlig arbejdet sammen siden bachelorstudiet og har endda skrevet speciale sammen på kandidaten. Og han er ikke i tvivl om, at Nicklas opfylder sit personlige mål om at bidrage med vedvarende løsninger.

”Han har en utrolig analytisk hjerne og en selvdisciplin, som kun få besidder. De to karaktertræk var en stærk cocktail på studiet, og jeg er sikker på, at mange kunder sidenhen har fået stor glæde ved både det og hans faglige kompetencer. Han er i det hele taget bare utrolig dygtig. – Jakob Nymann, Consultant i Consulting, Keepers.

En ledelsesmæssig udfordring – om at skabe en ’connection’ til sine medarbejdere

De skarpe kompetencer var heller ikke til at overse, da han blev ansat af Katja, Partner i Keepers i 2018. Hun var ikke i tvivl om, at han var dygtig. Til gengæld havde hun i starten udfordringer rent ledelsesmæssigt med at finde ud af, hvem personen bag kompetencerne var – og hvordan hun kunne motivere og udfordre ham i det daglige.

Ved et tilfælde fik Nicklas som en af de første konsulentopgaver en tjans hos den virksomhed, hvor han tidligere var i studiejob. I den forbindelse blev han og Katja inviteret med til virksomhedens julefest, og her blev der løsnet op for en masse ting.

Da vi først ankom, var det lidt akavet, fordi vi bare ikke rigtig havde fundet den der ’connection’ endnu. Jeg bad Nicklas åbne op og vise, hvem han var, og fandt jo ud af, at det handlede om, at han havde brug for at føle sig sikker i en opgave, før han rigtig kunne slappe af i det og åbne op. Vi snakkede en masse ting igennem den aften, og lige siden har vi haft et helt andet, tættere forhold til hinanden som kollegaer. Og det er bare så vigtigt at kende sine medarbejdere for andet end deres kompetencer, hvis man skal kunne motivere, udfordre og udvikle dem. – Katja Feldstein, Partner i Keepers.

Efterfølgende mærkede både Katja og Nicklas’ kollegaer et skift. Han var mere åben og imødekommende, og i dag kender alle i Keepers ham – sådan rigtigt. Året efter gentog Katja og Nicklas succesen, da de igen modtog en invitation til julefest, og med en fælles passion for portvin, god mad og hygge, er der altid noget at snakke om.

Nicklas er gennemsyret djøffer, men deler sin hverdag med den humanistiske oldtidskundskabslærer Signe, hvorfor han også på en god dag acer den græske søjleorden. For nyligt er de flyttet fra Valby til Birkerød, og så er de lidt vilde med ideen om, at de hver især repræsenterer de to – ifølge eget udsagn – mest spændende karrieremuligheder: ’old’ og økonomi. De elsker at dele deres fag med vennerne og nørde med brætspil, science fiction og rumteknologi, når fritiden tillader det. Man kan altså godt tage fysikeren ud af faget, men ikke faget ud af fysikeren.

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.