Blog

26.11 2020 af Kristina Ege Scharff

Fagligt ’monster’ med skarpt teknisk knowhow inden for regnskab, underspillet Vestegnshumor og udpræget konkurrencegen så dedikeret til karrieren, at han ligefrem har bosat sig på Bogholder Allé. Mød Morten Poulsen, Senior Consultant i Keepers.

Tidlig interesse gennem virksomhedsspil

Morten er uddannet cand.merc. ASC og fandt interesse for sit fag allerede tilbage i 2009-2010 på HHX-handelsskolen, hvor faget Virksomhedsøkonomi var det ubestridte mest spændende. Af samme årsag var det også der, Morten var stærkest på det faglige plan, og han vandt flere konkurrencer relateret til netop det fag internt i klassen. Derfor repræsenterede han også klassen i virksomhedsspil og simuleringer, da der skulle dystes mod de andre klasser på årgangen.

At gennemskue konsekvensen af selv den mindste ændring

Uddannelsen inden for Accounting, Strategy & Control gav Morten en bred økonomiforståelse, men det var først under oplæringen og den praktiske udførelse af diverse regnskabsrelaterede opgaver hos Keepers for godt tre år siden, at studiets fag for alvor gav mening.

Det er først nu, jeg begynder at have den fulde forståelse for økonomi så langt nede i detaljen, at jeg kan gennemskue konsekvenserne af selv den mindste ændring. Jeg ved, hvordan mange systemer tænker og ideelt set bør fungere i samspil med andre systemer og diverse integrationer. Det betyder, at jeg kan se, hvordan det er muligt at trække data og manipulere det mod et specifikt formål, så vi kan re-designe processer og opnå effektivisering.

Stærk, teknisk funderet profil

Morten var dog ikke helt grøn, da han startede i sit første fuldtidsjob. Som studentermedarbejder hos IBM Strategic blev grundstenene lagt til den teknisk avancerede profil, han har i dag. Hos IBM var Morten en del af afdelingen Project Management under Strategic Outsourcing, og her blev hans rolle hurtigt teknisk præget med fokus på controlling.

Vores afdeling havde mange forskellige kunder, og alle projektlederne ville gerne måle på forskellige KPI’er. Min opgave bestod derfor i at udvikle rapporteringsmodeller i Excel, så projektlederne havde et overblik over deres profitabilitet, herunder sammenligning af actuals, budget og forecast.

Det var hos IBM, at Morten for alvor fik erfaring med Excel og VBA og teknisk udfærdigelse af modeller, hvilket han i høj grad har bygget videre på hos Keepers. Som Senior Consultant sidder Morten primært hos kunderne som interim Regnskabschef/Finance Manager i virksomheder med 30-40 ansatte. Her er han med til at udarbejde budget- og rapporteringsmodeller, undervise i -og udvikle RPA både internt og hos kunder samt deltage i salgsmøder med potentielt nye kunder.

Det sætter ild til motivationen

Interessen inden for økonomi spænder bredt hos Morten, og han ser det interessante i både regnskab, M&A, finansiering og aktier, hvor sidstnævnte har gjort ham til fast lytter af podcasten ”Millionærklubben”. Desuden giver det ham en helt naturlig tilfredsstillelse at kunne måle og dermed direkte se sit bidrag til en virksomhed.

Jeg tror, de fleste aspekter inden for økonomi interesserer mig, fordi det er så målbar en faktor. Alle virksomheder er jo sat i verden for at tjene penge, så jo flere penge du tjener, desto bedre performer du -og omvendt. På den måde går indtjening og performance hånd i hånd

Om det så måtte være i Keepers, hvor arbejdstiden kan måles direkte på omsætningen, eller hos en kunde, hvor der opnås besparelser gennem automatiseringer, muliggørelse af nye strategiske beslutningsværktøjer, eller der findes skjult omsætning i balancen, er der ingen tvivl om, at det, der slår gnister i Morten og motiverer ham i det daglige, er at kunne se, hvad han er værd. Men det er ikke konkurrenceaspektet medarbejdere i mellem, der sætter ild til motivationen – det er kampen mod sig selv og målet om hele tiden at blive dygtigere og gøre det bedre og ikke mindst opbakningen kollegaer imellem, der får ham ud over stepperne.

Jeg elsker, at der hos Keepers ikke er en konkurrencekultur. Vi hjælper altid hinanden, og vi er jo på samme hold og kæmper mod de ’andre’ udenfor virksomheden. Så jeg tøver da heller ikke med at sparre med mine kollegaer på tværs af alle niveauer og afdelinger.

Konkurrencer i Keepers’ regi er dog en ganske anden sag. Morten er nemlig yderst konkurrencemindet og elsker at dyste, men hader at tabe. Så når det er tid til den årlige julefrokost eller sommerfest, går Morten op i det med krop og sjæl – og her gælder det altså om at ’jorde’ de andre – no mercy! Dog altid med humor og et glimt i øjet.

Karrieremindet, god kollega og et vaskeægte fagligt monster

Morten er et kontrastfyldt, sammensat menneske på den fede måde. På den ene side er han konkurrencemenneske til fingerspidserne, vil se direkte gevinst af sine handlinger og omdanne sin faglighed til konkrete karriereskridt i opadgående retning – på den anden side er han et af de mest behagelige, gemytlige og tålmodige mennesker at være sammen med. Og det er tydeligt, når Morten tager nyansatte under sine fagligt kompetente vinger:

Jeg husker tydeligt mit første møde med Morten, som var på en parkeringsplads i det vestlige København kl. 5:15 om morgenen. Morten og jeg skulle besøge en række kunder i Middelfart på min blot 2. arbejdsdag. Efter en hel dag i Mortens selskab, stod det klart, at Morten er det, man i uformel tone betegner som værende et vaskeægte fagligt monster. Men hvad der imponerede mig mest ved Morten, var og er hans evne til at anvende sin erfaring og enorme faglighed til at lytte, hjælpe og sparre med kunder såvel som kollegaer. Morten evner at kombinere et skarpt analytisk væsen med en genial underspillet Vestegnshumor, en tydelig imødekommenhed og et medmenneskeligt overskud, hvilket – i min optik – gør ham til en eminent kollega og konsulent. – Ervin Osmanagic, Consultant i Keepers Consulting.

Som Senior Consultant er det vigtigt for Morten både at tage og få ansvar – for det er her, han føler, at han bliver målt på sin performance. Og man kan da også være sikker på, at Morten aldrig vil køre på autopilot og stå i stampe. For udvikling og karriere er ikke bare noget, der bliver serveret på et sølvfad, det skal der arbejdes for.

Når jeg står direkte på mål for en opgave, bliver det målbart, og den feedback jeg får er med til at udvikle mig yderligere, og jeg vil altid stile efter det næste og det næste igen. Da jeg blev Consultant, kiggede jeg allerede efter rollen som Senior Consultant, og nu kigger jeg så mod Manager. Det vigtigste er klart for mig, at jeg fortsætter min udvikling både personligt og kompetencemæssigt og har følelsen af, at jeg er på vej i den rigtige retning.

Morten har for nylig købt lejlighed med sin kæreste og endda på en adresse så fin som Bogholder Allé! Sammen med kæresten er han utrolig god til at koble af og har nemt ved at lægge dagens stresselementer fra sig, og frirummet er i det hele taget vigtigt for Morten. Derfor prioriterer han også interessen for både fitness, engelsk fodbold, aktier og venner fra bl.a. efterskoletiden og hjemstavnen på Vestegnen. Og her mærker man også Mortens konkurrencegen, når han hvert år sammen med vennerne konkurrerer i ”Fantasy Premier League”, hvor pengene der indbetales til puljen, går til et fælles arrangement som fx paintball, bumperballs eller lignende – når Corona tillader det.

Mortens tekniske skills bliver ikke kun anvendt i arbejdsmæssig sammenhæng, men er også til gavn for vennegruppen, hvor han har udviklet et pointsystem i VBA/Excel, der kommer til sin ret under det årlige drukarrangement Ølympiaden, hvor en indgraveret pokal ryger hjem på kaminhylden hos vinderen – Morten naturligvis.

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.