Blog

30.09 2021 af Kristina Ege Scharff

Dårlige jokes og skrivebords-’tap dance’, mountain bike-entusiast og et kokkesøn-prædikat, der kan give selv den mest ihærdige amatørkok præstationsangst. Det gør ham måske ikke til en dygtig Controller, men det gør til gengæld hans gåpåmod, stræben efter altid at presse sig selv til at blive bedre og hans upåklagelige falkeblik på nøgletallene. Mød Anders Bergmann, Controller i Keepers Outsourcing.

Ockhams ragekniv og logisk tankegang

Anders’ interesse for regnskab kan spores helt tilbage til de sene år i folkeskolen og begyndelsen af gymnasietiden, hvor især faget virksomhedsøkonomi fangede hans interesse, og eksaminerne gik godt. Anders har altid været glad for logisk tankegang og tager ofte afsæt i ’Ockhams ragekniv’, det videnskabsteoretiske grundprincip om, at unødige elementer skæres væk fra en forklaring. Princippet formuleres bl.a. sådan: ”Blandt konkurrerende hypoteser skal den hypotese, som bygger på færrest antagelser, foretrækkes.”. Og det er ikke bare noget, han siger. Det gør han faktisk.

Kontrol, overblik og perfektionisme

Når Anders optimerer processer hos vores kunder, bider de også hurtigt mærke i hans sans for logisk tænkning og ikke mindst perfektionismen omkring sit arbejde. Med et falkeblik på nøgletal og digitalisering udarbejder Anders værdiskabende kvalitetsanalyser og sikrer bl.a. optimalt dækningsbidrag, likviditetsoverblik, KPI’er m.v.

Gennem implementering af et projektstyringssystem hos en af vores kunder fik kunden 100 % klarhed over, hvad der blev tjent per enhed/projekt i forretningen. Jeg synes, det er fedt at kunne levere mere, end kunden forventer, og måske endda optimere deres indtjening. – Anders Bergmann.

Der skal være styr på tingene, og det kan ingen være i tvivl om, når de samarbejder med Anders. Han sender nemlig aldrig opgaver ud at flyve, uden at have fuldstændig styr på, hvor og hvornår de skal lande. At det så er stikmodsat hans natur som privatperson, er en helt anden historie. Her slipper Anders kontrolgenet løs som en fri fugl og bevæger sig ubesværet rundt i livet gennem det, han kalder organiseret rod.

En ensom studievej

Anders startede i Keepers som deltidsansat ved siden af sit studie og blev fastansat på fuld tid, efter professionsbacheloren i finans var i hus. Et lærerigt praktikforløb hos Lindebjerg og ikke mindst en god udtalelse var vejen ind til Keepers. Hos Lindebjerg var Anders blevet grundigt oplært i debitor, bogføring af indbetalinger, kreditor m.v. Han blev desuden involveret i indsamling af revisionsmateriale til årsluk og har siden hos Keepers forfinet og videreudviklet sine kompetencer i faget på tværs af brancher, samtidig med at han har opgraderet sin viden betydeligt omkring optimering og digitalisering af processer i økonomifunktionen.

Oprindeligt var Anders begyndt på HA-studiet på universitet, men strukturen passede ikke til ham, og han følte sig alt for ofte som et nummer i rækken. Her var man meget alene om ansvaret for sine opgaver og læring, og han savnede et mere socialt islæt og stærkere relationer til sine medstuderende. Særligt som pendler var det svært at mærke det sammenhold, han var vant til fra tidligere studier.

På professionsbacheloren finans, Erhvervsakademiet Lillebælt fandt han det, han søgte. Her blev man inddelt i mindre hold og havde klassisk holdundervisning. De studerende så hinanden hver dag og havde udover det store fællesskab også små fællesskaber i form af mindre studiegrupper. Det gav Anders en helt anden tryghed og grundstemning af at være glad, så han kunne lægge al sin energi i studierne.

”Jeg sammensatte min professionsbachelor, så den stort set en-til-en svarer til den uddannelse, jeg oprindeligt gik i gang med på universitet. Derfor føler jeg heller ikke, at jeg er gået glip af noget, tværtimod. Jeg fik både noget med i den faglige, praktiske og sociale rygsæk.” – Anders Bergmann.

 

Stå bag mors ben eller stå på egne ben?

Som barn var Anders en genert lille dreng, der ofte gemte sig bag mors ben – og havde det været en konkurrence om at være fremme i skoene, var han da også kommet til kort overfor sine to og meget mere udadvendte søstre. Anders gemmer sig dog ikke længere bag sin mors ben. Og det er ikke kun, fordi han sidenhen er raget godt og vel to meter i vejret.
Som en del af sit studie valgte Anders at tage på udveksling for at udvikle sig selv og stå på egne ben. Valget faldt på Taiwan med et ønske om at opleve en helt anderledes kultur, end den han kendte. Her oplevede han en masse gæstfrie mennesker, der var glade for at vise ham deres verden og delte hans betragtning om, at udvekslingsopholdet var ligeså meget en kulturoplevelse og mulighed for personlig udvikling som et fagligt læringsforløb.

Det var et ophold, der på flere måder fik mig ud på ukendt grund, og det udviklede mig meget. Jeg kan stadig godt blive genert, men jeg er også med tiden blevet god til at tage den professionelle hat på og tage det ansvar på mig, som der forventes. Jeg har også lært at sige fra over for en dårligt eller forkert stegt bøf. Det kan man simpelthen ikke byde en kokkesøn. – Anders Bergmann.


Sætter et mål og gennemfører

Perfektionismen og det at tage ansvar ligger dybt i Anders, måske endda mere, end han selv er klar over. Når han sætter sig et mål, gennemfører han det, og det er uanset, om det handler om personlig eller faglig udvikling.

I 2017 satte Anders sig for at gennemføre Nordic race på Refshaleøen, som er et forhindringsløb på 7 km, hvor man møder forskellige fysiske udfordringer undervejs. Og hvorfor så det? Jo, simpelthen fordi han savnede noget at stræbe efter.

Hvis jeg ikke har et mål, noget at stræbe efter, bliver jeg utrolig demotiveret. Det er vigtigt for mig i det private og i arbejdsmæssig sammenhæng. Derfor har jeg også altid høje ambitioner for mig selv. Jeg vil hellere nå ’lige ved og næsten’, end at have sat målet for lavt. Det er det, der kan give mig et spark til at komme derudaf. Jeg kan godt lide tanken om, at jeg er på vej til noget, og det pleaser mit kontrolgen at lægge en plan og følge den. – Anders Bergmann.

Anders og hans gode kollega Netti


Arbejdsom og morgenfrisk skrivebords-’tap dancer’

Generelt er læringskurven i Keepers stejl, og uanset niveau er den fortsat opadgående. Det er netop en af de ting, der gør, at Anders holder motivationen i skak. Hans ukuelige stræben efter udvikling lader sig heller ikke gå ubemærket hen hos kollegaerne, der samtidig og uforbeholdent værdsætter den gode stemning på kontoret, som han er med til at skabe

”Anders sætter en dyd i at levere noget godt, både overfor kunder og sine kollegaer, og så er han mega arbejdsom. Han forsøger altid at få så meget ud af dagen som muligt. Som regel møder han op på kontoret om morgenen, før vi andre overhovedet er steget ud af sengen. Man kan heller ikke lade være med at blive lidt imponeret over hans gåpåmod, hvor han gladeligt tager udfordringer op for at udvikle sig selv.

Man er aldrig i tvivl, når Anders er på kontoret. Han skaber altid god stemning med sine dårlige jokes – som han selvfølgelig selv griner højest af, eller også kan vi høre hans musik i head settet og med fødderne, som prøver at ramme et matchende beat (det er nok mest til morskab for os andre, for det er sjældent, at det stemmer helt overens med musikken). – Nettie Skaarenborg, Controller i Keepers Outsourcing.


Anders kan ofte ses i kuperet terræn i Middelfarts smukke skovområder, hvor han sammen med vennerne fyrer overskydende energi af på sin mountain bike efter en endt arbejdsdag. Og man skal stå tidligt op for at følge med Anders, der gerne starter dagen før fuglene synger, så han kan nå at få de sidste solstråler med på cykelruten, inden han drager videre mod sit nyligt indkøbte hus, som ’bare lige skulle males’, men nu er under det, vi normalt ville kalde en fuld renovering. Anders er trods sine til tider klodsede, lange lemmer vores ’go-to’ på alle udfordringer i to meters højde, og vil du ind i varmen hos Anders, skal du lægge din indsats på Chelsea og kokkerere en ’mean’ Cannelloni.

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.