Kontakt

Blog

Indlæg i samme kategori

29.04 2021 af Kristina Ege Scharff

Fra en afstikker i sygeplejefaget, over eventyr i storbyen, til lægesekretær i en travl tid med små børn, efterfulgt af en tjans som lærervikar for en specialklasse, en opfyldelse af revisordrømmen og en udfordrende stilling som Senior Controller. Mød den evigt humørfyldte, omsorgsfulde talnørd, der altid er klar på eventyr og har ny viden i kikkerten, Karen Lohmann Knudsen, Senior Controller i Keepers ApS.

 

En afstikker i sygeplejefaget

Efter en betænkningspause indrømmer Karen, at hun faktisk har været talnørd, siden hun var helt lille. Det tog bare mange år, før hun rigtig var klar til at acceptere det. Hun havde nemlig en forestilling om at skulle i en helt anden retning som fx læge eller sygeplejerske, fordi hun var god til mennesker og relationer og altid har haft et særdeles veludviklet omsorgsgen.
Derfor prøvede hun kræfter med sygeplejefaget og var endda god til det, men passede alligevel ikke rigtig ind. Som det omsorgsfulde menneske, Karen er, investerede hun så meget af sin privatperson i patienterne, at det var svært at lægge det fra sig, når hun kom hjem. Der gik det op for hende, at hun på sigt ikke ville være glad for uddannelsen.

På eventyr i storbyen med rygsækken fuld af ny viden

Da hun ikke vidste, hvilken vej karrierestien så skulle gå, gjorde hun en gammel rejsedrøm til virkelighed og blev storbyguide. Karen har aldrig været backpackertypen, men havde altid været rejselysten og evigt sulten på at lære nyt. Derfor gav det rigtig god mening at være guide i forskellige byer og lande. Her fik hun nemlig mulighed for at blive klogere på kulturen, historien, menneskene i området og dermed også sig selv. Karen oplevede og lærte således om alt muligt om fx Norditalien, Barcelona og Prag.

Talnørden vinder terræn og viser vejen til en ny drøm

En del af guideeventyret gik ud på at sælge flest mulige ture til turisterne, og destinationen med størst indtjening fik en bonus. Det blev for Karen en motivationsfaktor til at kigge dybere i økonomien omkring turene, og således nørdede hun med Excelark flere aftener i træk for at finde frem til de mest rentable løsninger og dermed de bedste ture med flest mulige gæster til de samme penge. – Og bonussen, ja den fik Karens destination, og så var det der med at være talnørd pludselig ikke så afskrækkende længere. Det kunne faktisk noget.

”Da jeg kom hjem, besluttede jeg mig for at blive revisor og læse økonomi. Jeg tog en finansøkonom og ville være revisor-trainee. Jeg gik all-in som studierådsformand og medlem af DSR (de studerendes råd), og mit engagement førte til, at jeg kom i betragtning til akkreditering af uddannelsen. Jeg gav input til opbygning og indhold af uddannelsen og var med til at akkreditere tre uddannelser i Jylland.” – Karen L. Knudsen.

Planen om at blive revisor blev dog midlertidigt skudt i sænk, da Karen blev mor til små, dejlige størrelser i løbet af få år. Revisorjobbet med lange arbejdsdage og spidsbelastningsperioder i forbindelse med fx årsregnskab harmonerede ganske enkelt ikke med et småbørnsfamilieliv.

Alle veje fører til Rom – om at finde tilbage til drømmen

Efter et halvt års tid indså hun dog, at det heller ikke var det rette match, og hun besluttede derfor at gå i tænkeboks.

Tilfældet ville, at der på en skole i nærområdet manglede en lærervikar til en specialklasse, og den rolle kunne Karen godt se sig selv i. Hun havde egentlig også forenet sig med tanken om, at revisordrømmen ikke blev en realitet. Men sjældent bliver planerne, som de er udtænkt, og kort tid efter blev Karen gennem netværk og tilfældigheder tilbudt en revisorelevstilling hos Brandt Revision. Og selvom hun lige skulle tænke over det en ekstra gang, sagde hun ja. Det viste sig da også at være det hidtil bedste skift på karrierestien, og Karen fik endelig den revisoruddannelse, hun altid havde drømt om.

Et nyt kapitel i Keepers – verden set fra den anden side af bordet

Efter noget tid i revisorfaget faldt Karen over virksomheden Keepers, og blev nysgerrig på, hvordan det ville være at sidde på den anden side af bordet og være den, der leverede materialet til revisionen.
”Det gav mening, fordi jeg er perfektionistisk og går meget op i det materiale, der bliver leveret til revision. Og så synes jeg, det var spændende at få det indblik i ikke bare én, men flere virksomheder. Jeg kan godt lide, at jeg ikke er fastlåst til en specifik branche, men har berøringsflader med flere og er nødt til at søge viden bredt.”

Efter flere overvejelser søgte Karen en opslået stilling hos Keepers, som hun dog ikke var det oplagte match til.
”Samtalen gik godt, og jeg blev ansat i en anden stilling. Det er det, Keepers også kan, når de rekrutterer. De er gode til at se på, hvilke kvaliteter den enkelte har og prøver ikke at få nogen til at passe ind i en boks. ”

Kontorets ultimative momsekspert og en humørfyldt og medinddragende læremester

Som Senior Controller i Keepers er det Karens ansvar at sikre, at leveret materiale er af høj kvalitet, og at juniorer og assistenter bliver inddraget i arbejdet og hjulpet godt på vej til selv at blive dygtige Senior Controllere.
Jeg gør meget ud af, at assistenter og juniorer ved, hvad der foregår på kunderne og ikke kun har fokus på en isoleret del af opgaven. De skal forstå helheden. Og når det er mit ansvar at lære de nye op, motiverer det mig til altid at holde mig opdateret og skarp på mit fag. På den måde er der en naturlig faglig udvikling i jobbet. – Karen L. Knudsen.

En af assistenterne under Karens vinger, som i dag er Junior Controller, er Mathilde, som er rigtig glad for, at det lige netop var Karen, der blev hendes faglige ’wing woman’.
”Karen tog fra dag ét rigtig godt imod mig, og så er hun jo simpelthen en humørbombe uden lige. Hun kan altid give os et rigtig godt grin, med sine små, sjove anekdoter og kroniske it-problemer – hvilket faktisk bare er rigtig rart i en, nogle gange, hektisk hverdag. Men udover at være en smule småskør, så rummer Karen også en god portion betænksomhed. Hun er rigtig god til at tage hensyn og lytte til sine kollegaers behov. Hun er altid god til at følge op, og er klar til at smide alt, hvad hun har i hænderne og hjælpe, hvis noget brænder på.

Inde bag det sjove og betænksomme ydre, gemmer der sig også en super skarp talnørd, som virkelig brænder for det, hun laver. Karen har et skarpt controller-øje, og så er hun kontorets ultimative moms-ekspert. Hun er god til at lære fra sig og sætter en dyd i at lære os de ting, hun kan, og gøre os bedre – hun er en god læremester. Der er ingen tvivl om, at en del af min udvikling hos Keepers, er grundet mit tætte og gode samarbejde med Karen. – Mathilde Christensen, Junior Controller i Keepers.

Udvikling er alfa omega, og det er vigtigt for Karen at se udviklingen hos dem, hun lærer op, men også hos sig selv. Det er lige præcis det, hendes CV afspejler.
Jeg har udviklet mig rigtig meget i Keepers, men jeg er ikke færdig. Og det tror jeg aldrig, jeg bliver. Der er ingen barrierer for, hvad man kan, og for mig handler det om generelt at blive klogere på verden, på mig selv, på samspillet med kunder og internt med kollegaer. Jeg vil gerne vide lidt om det hele. – Karen L. Knudsen.

Privat er Karen gift med Thomas, og sammen har de tre børn. Karen brænder for sport generelt, men har i mange år dyrket håndbold, men nu paddle tennis. Og så træner hun U9-piger i fodbold i MGBK. Skal man beskrive Karen, kan man bedst summere det ved at kalde hende en god blanding af alle de gode ingredienser. Hun er udadvendt og sjov, men også følsom og eftertænksom. Hun trives ikke med alt for stille omgivelser, og så er hun perfektionistisk, afleverer aldrig noget der ikke er gennemarbejdet, og så er hun ofte den, man går til, når man har brug for et mentalt boost eller et kram (i hvert fald pre-corona).

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Menu

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.