Blog

02.03 2023 af Kristina Ege Scharff

”Du skal være noget med mennesker”, sagde alle omkring hende. Og det skulle hun, men ikke som de forestillede sig. Passionen og topkaraktererne fandtes i forståelsen for økonomi og regnskab, og gnisten mærkede hun i kunderelationen. Mød Mathilde Christensen, Assistant Manager i Outsourcing, Keepers.

I folkeskolen fik Mathilde kommentarer fra lærerne om, at hun ville være god til noget med mennesker, og det derfor ville være oplagt at uddanne sig til sygeplejerske, pædagog eller lignende, ligesom flere af veninderne fra gymnasiet gjorde.

”Mit karrierevalg lå ikke til højrebenet, og jeg var i mange år i tvivl om, hvor jeg skulle ende henne. Det er egentlig mærkeligt at tænke tilbage på, når jeg er så sikker i mit valg i dag. Jeg har altid været glad for de matematiske fag, men i folkeskolen blev jeg anbefalet at tage STX-vejen med en udtalelse om, at jeg burde uddanne mig inden for noget med mennesker. Og fordi jeg ikke vidste bedre, så gjorde jeg det.” – Mathilde Christensen, Assistant Manager, Outsourcing Keepers.

Knækkede koden og fandt sin egen vej

Selvom Mathilde rent fagligt ikke synes, hun fik så meget ud af STX, ville hun aldrig have været det foruden. Gymnasietiden var en tid med fede fester, øl, dejlige bekendtskaber og personlig udvikling, hvilket alt sammen var med til at spore hende ind på den vej, hun sidenhen tog. Der var nemlig ét fag i gymnasiet, der fangede hende, og hvor hun også brillierede. Faget var matematik.

Jeg havde i de første to år på gymnasiet en gammel matematiklærer, som lærte mig matematikken på gammel manér, og som fik mig til fuldstændig at knække koden til den matematiske tilgang og tankegang. Her fandt jeg ud af, hvad jeg rent fagligt var virkelig god til, og hvilken vej jeg så måske skulle gå.  – Mathilde Christensen.

Fra faglig kedsomhed til passion og topkarakterer

Oplevelsen fik Mathilde til at tage beslutningen om at tage en 6-måneders HHX-overbygning i virksomhedsøkonomi, afsætning og erhvervsret. Og selvom det udadtil ikke virkede som det mest naturlige valg, var Mathilde ikke i tvivl om, at hun havde fat i noget rigtigt.

”Jeg mærkede en helt anden interesse i fagene end på STX, og jeg oplevede også meget mere succes, og gik til eksamen og fik topkarakter over hele linjen – så der var ingen tvivl! Det var det her, jeg var god til og interesserede mig for.” – Mathilde Christensen.

Herfra var vejen frem tydelig, og Mathilde tog en HA i erhvervsøkonomi på SDU i Odense og umiddelbart efter en overbygning i revision med titlen cand.merc.aud.

Gnisten findes i kunderelationen

I modsætning til, hvad mange måske tror, har Mathilde som regel gået den lige vej, og der har hverken været afstikkere eller sabbatår i hendes uddannelsesforløb. Mathilde var dog en af de eneste på studiet, der gik controllervejen. Hun ville nemlig hellere sidde på den anden side af bordet med fingrene helt nede i tallene. Og selvom hun elskede arbejdet med økonomi og regnskab, ville hun gerne finde en mulighed for at kombinere det med menneskelig kontakt, som hun jo var blevet fortalt, at hun var god til.

Den mulighed fandt hun hos Keepers, hvor hun startede blot fem dage efter, at hun havde forsvaret sit speciale. Egentlig søgte Keepers en erfaren ressource, men Mathilde efterlod et fantastisk indtryk af imødekommenhed, arbejdsomhed og selvstændighed og har levet op til det lige siden den 4. juni 2019, hvor hun for første gang mødte op på kontoret som medarbejder i Keepers.

Jeg troede ikke selv, at jeg skulle være noget med mennesker, som mine lærere igennem tiden har sagt. Men se, hvor jeg er i dag – hos Keepers, hvor kundekontakt og økonomi går op i en højere enhed, og hvor især kommunikation og kundekontakten er noget af det, jeg er stærk i. Så måske havde de alligevel lidt ret. 😉 – Mathilde Christensen.

Både kunder og kollegaer mærker, at Mathilde brænder for kunderelationerne og for at hjælpe alle på den bedst mulige måde, så alt bliver leveret til tiden og i høj kvalitet. Det er vigtigt for Mathilde, at kunderne føler sig mødt, og at der bliver taget godt hånd om dem og deres økonomi.

Som matematisk hoved elsker jeg selvfølgelig at få alt til at stemme, analysere og nørde tallene, men der hvor det virkelig bliver fedt er i kunderelationen, når vi er mega skarpe på kunderne, og de synes, at vi er [fu**ing] dygtige. – Mathilde Christensen.

Du lærer det først, når kørekortet er i hus, og du sidder alene i bilen

Selvom Mathilde var nyudklækket fra studiet, da hun startede hos Keepers, var hun ikke helt grøn. Hun havde erfaring med bl.a. bogføring af fakturaer og betalinger fra Babytoys, som sidenhen fusionerede med Mammashop. I den forbindelse blev opgaven i at køre bogholderiet større end hidtil, og til Mathildes held sad der en erfaren revisor og kørte Mammashops økonomifunktion. Han tog Mathilde under sine vinger, og hun fik oparbejdet en erfaring, som hun med det samme kunne bruge hos Keepers.

Meget af det Mathilde kan i dag, tilskriver hun ikke sin studiebaggrund, selvom hun her tilegnede sig en matematisk tankegang og fik indføring i teorien bag (momsregler, skatteregler, regnskabstekniske aspekter). Derimod fremhæver hun oplæringen i både studiejobbet og hos Keepers, hvor hun selv sad med fingrene i bolledejen.

”Jeg sammenligner det lidt med at tage kørekort – jeg har lært al teorien på uddannelsen, men lærer først at køre rigtig bil, når kørekortet er i hus, og jeg selv sidder i bilen.” – Mathilde Christensen.

Hvordan er man en rigtig Keeper?

I Keepers er Mathilde nyudnævnt Assistant Manager, hvilket betyder, at hun har ansvar for kvalitetssikring, dialog med kunderne og fordeling af opgaver i teamet. Groft sagt kan man sige, at hun fungerer som en slags driftsleder i teamet med egen kundeportefølje.

Det er mit primære ansvar, at opgaverne på kunderne bliver gjort til perfektion, og at alle måneder bliver lukket og afstemt, så kunderne får rapportering til tiden og i høj kvalitet. Mit fokus ligger især på kvalitetssikring og det sidste ’touch’ på opgaverne.  Og jeg vil gerne være den, der baner vejen for mine kollegaer. Jeg vil vise dem, hvordan man er en rigtig Keeper og kan opnå de ting, man gerne vil. Og vigtigst af alt, bidrage til, at vi sammen skaber en tryg økonomifunktion for vores kunder. – Mathilde Christensen.

En del af det at være en Keeper er også, at man bevæger sig udenfor sin comfort zone – der hvor man udvikler sig. For Mathilde, som egentlig altid har betragtet sig selv som tryghedsnarkoman, har det været både en udfordring, men også en succes at arbejde på tværs af kunder i en virksomhed i vækst. For her er man virkelig nødt til at være omstillingsparat. Særligt også som konsulent, hvor man hele tiden stifter bekendtskab med nye kunder og skal omstille sig til et nyt setup og nye mennesker. Mathilde har det godt med sit faste team og kendte kundeportefølje, men har fra tid til anden været udlånt som konsulent, hvilket har været både fedt, lærerigt og grænseoverskridende.

Mathildes nærmeste leder, Karen L. Knudsen Manager i Keepers Outsourcing har aldrig været i tvivl om, at Mathilde var en ægte Keeper, der kan opnå lige, hvad hun sætter sig for.

Mathilde har den der kombination af stærk faglighed og personlighed, der gør, at hun kan, hvad hun vil. Det kommer naturligt til hende, og det smitter positivt af på kollegaerne. Jeg synes, det er fedt at videregive mine erfaringer, fordi hun sætter stor pris på læringen. Jeg lærer også altid noget af hende, og hun er nem at samarbejde med. Generelt er hun utrolig vellidt på kontoret, og hun er helt sikkert en, man ser op til. – Karen L. Knudsen, Manager i Outsourcing Keepers.

En af de relativt nye Keepere, der har samarbejdet med Mathilde, er Nikolaj Rosenbeck, Assistant Manager i Consulting, der også har masser af rosende ord, når snakken falder på Mathilde.

“Ud over at Mathilde har hjulpet helt vildt meget til, for en ny i Keepers og en ny i interim CFO-rollen, har hun været klar med svar og løsninger, hver gang der har været noget fra kunden. Mathilde har altid højt humør, gå-på-mod og ’ja-da’-attitude, og hun arbejder altid benhårdt og løser opgaverne med høj kvalitet og hurtig eksekvering.” – Nicolaj Rosenbeck, Assistant Manager i Consulting Keepers.

Karrierekvinden med Keepers som hobby

Rollen som Assistant Manager er noget, der betyder meget for Mathilde, og som hun er utrolig stolt af at have opnået. Men hun har også knoklet for det, og det har været vigtigt for hende, at hendes nære familie og venner har haft forståelse for hendes valg og prioriteter, da de betyder rigtig meget for hende. Keepers er for Mathilde nemlig ikke bare et arbejde, men en slags hobby, og ja, vel nærmest en livsstil. Og selvom det til tider kan være svært at forstå, har omgangskredsen givet hende plads til det og altid støttet og respekteret det.

I vennekredsen er jeg nok ”karrierekvinden”, som altid arbejder ret meget. Jeg forklarer det altid med, at ligesom andre fx brænder for fodbold og bruger meget tid på det, så er Keepers og mit arbejde min hobby. Desværre fik jeg ikke talentet som sportsudøver, og faktisk er jeg totalt boldmongol – det strå trak min bror til gengæld. Men så fik jeg et andet talent, og det er det, jeg dyrker og bruger min tid på i dag. – Mathilde Christensen.

Mathilde er glad for, at hun har holdt fast i at lade livet forme sig, som hun ønsker det og ikke bare er fulgt med strømmen af veninder, som næsten alle, i dag har fået hus og børn. Og her har kærestens støtte også betydet rigtig meget. For det er ikke altid lige nemt at få det derhjemme til at fungere, hvis man ikke er enige om, hvor mange timer, det er rimeligt at lægge i sit arbejdsliv.

Havde Keepers bare været et almindeligt arbejde for Mathilde, er hun ikke i tvivl om, at hun havde prioriteret sin tid anderledes. Men når man går glad på arbejde hver dag, og brænder for det man laver, er det ingen sag at lægge de ekstra timer.

Du bliver grebet fra spæd kandidat

Men hvad er årsagen til, at lige netop Keepers har kunnet vække så brændende en glød i Mathilde? Mathilde fortæller om, hvordan både hun og flere af hendes kollegaer simpelthen er blevet så grebet af stemningen i Keepersfamilien lige fra starten. Atmosfæren blandt kollegaerne afspejler, at vi vil hinanden det godt. Vi vil lykkes i fællesskab, og vi er villige til at knokle hårdt for det.

Keepers griber dig helt fra spæd kandidat og baner vejen for dig. Og hvis du vil have din udvikling til at gå stærkt, så er der rig mulighed for det. Keepers viser, hvad der skal til og lægger en klar plan for din udvikling. Der er blevet skabt et miljø, hvor alle brænder for deres arbejde og kaster energi efter det, men også et miljø hvor arbejdet er en leg, fordi vi har det godt sammen, når vi er her. – Mathilde Christensen.

Ifølge Mathilde har Keepers et kæmpestort potentiale, der går langt udover det, hun allerede har været vidne til – hvilket ikke er så lidt endda.

“Os der har været her næsten fra starten, har allerede oplevet mange forandringer, herunder mange nye kollegaer, ny teamstruktur, udvidet ledergruppe, nye lokationer og meget andet. Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg skal være med på den videre rejse og til fortsat at bidrage til udvikling af forretningen.” – Mathilde Christensen.

 

Mathilde er 28 år gammel og bor i Odense sammen med sin kæreste Rasmus, der er uddannet skolelærer og spiller beachvolley på højt plan. Mathilde er vokset op i en rigtig kernefamilie bestående af mor, far og storebror og er familiemenneske med stort F.  I fritiden fokuserer hun sin tid på familien og hendes veninder, og når tiden tillader det,  prøver hun med træning at holde kontorkroppen fra at tage sit indtog. Mathilde er en habil løber og har gennemført 3x halvmarathon, og når Keeperskarrieren en dag giver plads til det, drømmer hun om at genoptage sine løb.

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.