Blog

03.06 2022 af Kristina Ege Scharff

Fra tryghedssøgende ’panelbarn’ til stærk og kompetent ‘drifter’ indenfor økonomi og regnskab med omsorg for og evigt fokus på sine medmenneskers trivsel. Mød Nettie Skaarenborg, Controller i Keepers Outsourcing.

Kærligheden til Ketsjeren

Fysik, kemi og biologi, ja faktisk alle de naturvidenskabelige fag var langt fra noget, som Nettie interesserede sig for som barn. Og sådan har hun det egentlig stadig. Som efterskoleelev på Danish Badminton College kombinerede hun kærligheden for sin sport med en 1-årig HG, hvor hun stiftede bekendtskab med bl.a. bogføring. Da Nettie efterfølgende stod overfor valget mellem 2. del af HG, alment gymnasie eller HHX, vidste hun, at det var økonomivejen, hun skulle gå, hvis ikke hun skulle leve af kærligheden til ketsjeren.

 

Forlod hjemmets trygge rammer som 17-årig

For at få det hele til at hænge sammen med hhv. skole og badminton, forlod Nettie som blot 17-årig de trygge rammer i Sønderjylland, Gram og flyttede til Odense. Her startede hun som Team Danmark-elev på en treårig uddannelse på HHX. Sammen med sig havde Nettie sin gode veninde, som også spillede badminton på højt plan, og der blev lagt meget tid og mange kræfter i såvel træningen som de mange turneringer og holdkampe i weekenderne. Men selvom de var to i samme båd, savnede Nettie familien og følte trang til at besøge dem så ofte, hun kunne. Noget hun stadig sætter stor pris, fordi hun i så tidlig en alder skulle stå på egne ben.

 

En effektiv og kompetent drifter

Nettie er egentlig uddannet cand.merc. i Business Controlling, men er en yderst effektiv og kompetent drifter, som elsker at drifte kundernes regnskab og yde en god service. Med mange forskellige typer af kunder, er hun i berøring med adskillige problemstillinger, og det både udfordrer og udvikler hende at få hele paletten med. Når hun så tilmed kan påvirke regnskabet i positiv retning, og det bliver værdsat af kunderne, er der ekstra stor motivation til at påtage sig nye udfordringer.

 

Et vanemenneskes udfordringer – hop med på toget, eller stå af

Når Nettie tænker tilbage på, hvorfor lige netop Keepers fangede hendes opmærksomhed, føler hun sig både taknemmelig og privilegeret. Da hun som ung og ’soon-to-be’ nyudklækket cand.merc. med masser af entusiasme og begejstring ved tanken om at lande sit første fuldtidsjob gennemsøgte jobannoncerne, meldte usikkerheden sig.

”De fleste søgte folk med mindst 5 års erfaring og helt vilde kompetencer, og det følte jeg slet ikke, jeg kunne leve op til. Men hos Keepers søgte man specifikt en nyuddannet og lagde vægt på, at man ville blive taget i hånden og blive lært grundigt op fra bunden. Det var vigtigt for mig, og det har givet mig utrolig meget ballast.”  – Nettie Skaarenborg.

 

Således startede Nettie i en 30-timers stilling, imens hun færdiggjorde sidste del af studiet. Og 3,5 år senere føler hun stadig, at hun er det helt rigtige sted. Den grundige oplæring og følelsen af virkelig at blive taget hånd om og grebet, når man falder, har gjort en kæmpe forskel for Nettie, både personligt og arbejdsmæssigt.

”Tidligere kunne jeg blive smånervøs, når kunderne ringede, for hvad nu hvis jeg ikke kunne rådgive dem godt nok eller løse deres udfordringer på stående fod. Det var jo mig, der skulle stå på mål for det, der blev sagt.” – Nettie Skaarenborg.

 

I dag føler hun sig mere robust og sikker i sit fag, hvilket er et resultat af den stærke opbakning fra og sparring med kollegaer samt muligheden for at drage paralleller på tværs af de mange forskellige kunder, hun har arbejdet med gennem tiden. Om end erfaringen har medført en større robusthed hos Nettie, kommer hun dog ikke udenom, at det er hendes natur at være et vanemenneske, der trives med faste ramme og en vis grad af forudsigelighed. Som barn var Nettie et panelbarn, der helst gik i ét med væggen og altid fik skudt i skoene, at hun skulle sige noget mere og råbe op.  Derfor er det på én gang både grænseoverskridende og fedt at være en del af Keepers, der lige siden opstarten i 2014 har været på en vild vækstrejse.

 

”Vi er jo vokset absurd meget på relativt kort tid. Og der er sket rigtig meget, både på medarbejdersiden og generelt ift. omstrukturering af virksomheden. Det er på samme tid fedt og med en vis ængstelighed, at en vaneperson som mig hele tiden skal tilpasse sig nye omstændigheder. Jeg har gjort op med mig selv, at man enten må følge med eller hoppe af toget. Jeg følger med, og så må man jo bare få det til at lykkes.” –  Nettie Skaarenborg.

 

Plads til at være den, du er

I Keepers er der plads til at være den, du er. Og derfor har Nettie også fundet modet til at overskride nogle personlige grænser fortsætte rejsen, uden det betyder, at hun behøver være frembrusende for at lykkes.

 

”Jeg er ikke drevet af ambitioner på den måde, hvor man går benhårdt efter et specifikt mål. Jeg kan godt lide at tage en dag ad gangen, og det er vigtigere for mig at være i en position, hvor jeg har det godt, der hvor jeg er, fremfor at sigte mod et bestemt mål, som jeg ikke ved, om jeg vil trives bedre i. Jeg har det bare godt, når jeg møder ind på arbejde, og det er vigtigt for mig. Når det så er sagt, vil jeg jo gerne udfordres og udvikle mig. Og heldigvis er jeg landet i en virksomhed, hvor man netop har muligheden for at påtage sig større ansvar og kaste sig ud i nye udfordringer.”

 

Et godt menneske helt ind til benet

Senest har Nettie påtaget sig det ansvar, der ligger i at være en del af arbejdsmiljøorganisationen i Keepers, hvor hun er med til at skabe rammerne for en arbejdsplads, hvor mental og fysisk trivsel er et kerneområde.

”Jeg er ydmyg overfor det at kunne være en betroet medarbejder, som folk tør komme til, når de har udfordringer i arbejdslivet eller generelt har ondt i livet. Og jeg føler et stort ansvar for at handle på de ting, mine kollegaer kommer med, så jeg kan bidrage til, at alle har det godt.” – Nettie Skaarenborg.

 

Som kollega kender vi Nettie som pligtopfyldende, kvalitetsbevidst og ydmyg, men også særdeles omsorgsfuld og som en rigt god ven.

”Jeg tror ikke, hun selv er klar over, hvor stor betydning hun har for sammenholdet på kontoret. Og jeg tror ikke, hun opfatter sig selv som ”en af dem, man lægger mærke til”, men det gør jeg. Og jeg er helt sikkert ikke den eneste.  Nettie er et godt menneske helt ind til benet, og hendes interesse og omsorg for sine kollegaer er altid oprigtig. Hun forsøger altid at se en sag fra to sider, placerer gerne luppen på det positive og vil bare sine medmennesker det bedste. Hvis jeg har brug for at lette hjertet, ved jeg, at Nettie altid er der.” – Kristina Ege Scharff, Customer Success & Communications Manager i Keepers.

 

Nettie, blandt venner og kollegaer også kendt som Socialministeren, Neddi, Skårenborg, Slagsenborg, Nettie the Lama og Netto (”kan vi låne en indkøbsvogn?”), købte i 2020 hus i Bolbronx [læs: Bolbro], som hun i bedste handywoman-stil har renoveret med nyt køkken, maling og nye gulve, med flere projekter på vej. Fritiden bliver bl.a. brugt med venindegruppen fra badminton, på sejlerture med familien og en padelkamp med kollegaerne i ny og næ, hvor hun tæsker alt og alle, der vover sig ud i en duel med jernserven 💙 Bonusinfo: Nettie er opkaldt efter badmintonspilleren Nettie Nielsen. Eller var det Nettie Fine (Moren til Fanny Fine fra Alletiders Barnepige😅)?

 

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.