Blog

25.06 2020 af Kristina Ege Scharff

Grebet af interessen for debet og kredit stiftede hun bekendtskab med sin indre stræber og gennemførte en videregående uddannelse sideløbende med sit fuldtidsjob. Fuld af drive og god energi satte hun sig for at forme sit arbejdsliv ud fra et fokus på det hele menneske og omgive sig med folk, der delte samme værdi. I Keepers blev hun mødt af respekt for og troen på, at høje ambitioner kan forenes med work-life-balance, og derfor lod hun sig dengang for tre år siden overtale af headhunteren til et job i Keepers. Mød Mona, Senior Controller i Keepers ApS.

En indre stræber vækkes

Passionen for regnskab var ikke kærlighed ved første blik, men interessen for regnskab og økonomi fik alligevel grebet om hende, da hun på handelsskolen stiftede bekendtskab med debet og kredit. Hun rådførte sig med underviserne om, hvilken retning hun skulle gå for at lande det rette sted. Og her var svaret revisor. Mona startede efterfølgende på et elevforløb som revisor, alt imens hun studerede på Syddansk Universitet i Kolding for at få en Diplomuddannelse i HD Regnskab. Derfor står hun også i dag med 12 års erhvervserfaring trods sin unge alder og har et solidt, bredt indblik i arbejdet med bogholderi, som har gjort hende til en superbruger i faget.

Min indre stræber og ambitioner fik mig igennem både uddannelse og job på samme tid, og det har givet mig kendskab til aspekter omkring bogholderiet hele vejen rundt. – Et kendskab som gør mig i stand til at rådgive om det hele billede, og det er fedt. Det er det, jeg brænder for – at lære fra mig og rådgive kunder og oplære medarbejdere.

Mona var revisor i fire år, men følte pludselig trang til at gøre status og finde ud af, hvad hun virkelig brændte for. Som revisor bestod arbejdet primært af ren revision, og hun savnede i højere grad at gøre benarbejdet og selv lave alt materiale og afstemninger. Derfor søgte og landede Mona et job som controller i en stor koncern, hvor hun i stedet arbejdede på den ’anden side af bordet’.

Work-life-balance og karriereambitioner – Keepers vægter det hele menneske

Som ambitiøs karrierekvinde meldte lysten sig efter nogle år igen til at udfordre sig selv og søge nye veje. Som kvinde i den fertile alder i fast forhold og endnu uden børn var det dog ikke ligetil at lande drømmejobbet. Visionen om det hele menneske blev ikke imødegået alle steder, sådan som Mona forestillede sig det om moderne erhvervsdrivende. Men her skilte Keepers sig ud fra mængden.

Hos Keepers så man medarbejderne som det hele menneske med en generel overbevisning om, at karrieremæssige ambitioner ikke bare kan forenes med work-life-balance, men også er afgørende for både trivsel og præstation blandt medarbejderne. Da Keepers’ headhunter præsenterede ledelsen for Mona, var der derfor hverken tøven eller betænkeligheder ved at ansætte en kvinde, der potentielt snart kunne stå overfor en barselsperiode. Mona selv var begejstret for både menneskesynet og muligheden for at præge virksomhedens udvikling og gå i dybden med processerne, udvikle og optimere dem.

Man skal ikke lade sig standse karrieremæssigt, bare fordi man er en kvinde i den fødedygtige alder. Og det udgangspunkt delte Keepers med mig. Jeg fik indtryk af, at der her var et sted med samme værdier og fokus på det hele menneske, som jeg selv havde. Der kunne selvfølgelig være en vis risiko forbundet med at blive del af en dengang relativt nyopstartet virksomhed, men muligheden for at sætte præg på udviklingen i et sådant miljø var noget, jeg rigtig gerne ville.

Progressivt mindset og fælles kollegialt drive

Der var nok at tage fat på for en virksomhed i rivende vækst. I sin tid som revisor oplevede Mona mange forskellige typer af virksomheder, der hver især havde behov for både systematisering og effektivisering, men som revisor var det ikke hendes område at ændre på. I Keepers fik hun mulighed for at tage del i denne proces, og det drev hendes motivation, samtidig med at hun straks mærkede et fedt drive blandt sine kollegaer. I Keepers mødte Mona et ungt team fuld af ideer og en ledelse med et digitalt fokus, der var villig til at handle på dem.

”Miljøet af velvillighed til at prøve nye ting og tænke fremad var super fedt. Det var og er stadig fedt at se den gevinst, som netop det perspektiv giver kunden både på den korte og lange bane.”

Glade kunder, ægte relationer og kompetent faglig sparring

En udadvendt natur og adjektiver som dynamisk, karismatisk og energisk er alle ord, som kendetegner Mona, og som er fuldstændig i tråd med det drive, hun fornemmede i Keepers. I sin rolle som Senior Controller blev det derfor også afgørende for hende at være en god sparringspartner og bidrage til kundens gevinst ved samarbejdet med Keepers.

Mona er bestemt, men saglig og yderst professionel, og gensidig respekt er vigtigt for hende. Når hun kræver noget af sine kunder, er de udmærket klar over, at det samtidig betyder, at tingene bliver gjort ordentligt og rettidigt. Ord som sjov og fjollet vækker dog også genklang, når man taler om Mona, og det er måske det, der trods den bestemte og systematiske arbejdsmæssige fremgangsmåde gør det så nemt at komme ind på livet af hende og føle en umiddelbar personlig relation. Humoren er allestedsnærværende i samarbejdet med Mona, og de indviede vil da også vide, at hun sjældent sender en mail uden en sjov emoji til at understrege den gode stemning. 💘 😝

At blive gravid midt i karriereræset i en performanceorienteret branche

Mona har alle dage været en arbejdsnarkoman, hvilket de fire års studier ved siden af arbejdet cementerer. Derfor var det også en kæmpe omvæltning, da hun to år inde i jobbet blev gravid. Nu skulle hun pludselig lægge noget at sit fokus et andet sted, og da kroppen sagde fra og tvang hende til at sætte ned i gear, var det svært at acceptere.

Det gjorde dog processen nemmere, at der var fuld accept og stor forståelse fra ledelsens side. På dage hvor det hele blev lidt for meget, kunne Mona lægge sig på en sofa og slappe af. Og havde hun behov for at tage tidligt hjem, var der ingen, der så skævt til det. Sådan endte hun med at kunne arbejde under hele sin graviditet fremfor at gå hjem med en sygemelding – noget hun i dag er utrolig taknemlig for. Da tiden kom til at gå på barsel, havde Mona dog svært ved faktisk at slippe sit arbejde med tanke på at gå glip af udviklingen i virksomheden, noget ledelsen straks bemærkede.

”De gjorde det klart for mig, at jeg med god samvittighed kunne tage på barsel. Det var okay at slippe arbejdet i den periode og fokusere udelukkende på mit nye familieliv. Det betød meget for mig. Og da jeg vendte retur, fik jeg bekræftet, at en graviditet ikke var forbundet med et karrieremæssigt tilbageskridt, som man ellers hører om nogle steder.”

Da Mona vendte retur fra barselsboblen, blev hun vel modtaget og fik en spændende kundeportefølje af både kendte og nye kunder, som gav mulighed for fortsat udvikling. Og det bekræftede blot, hvad hun allerede vidste om sin arbejdsplads. – At Keepers ser deres medarbejdere som hele mennesker.

Om at rykke sig fagligt uden at nedprioritere familien

Mona er på alle måder en ambitiøs kvinde, der har målet for øje, men som samtidig nyder og trives i processen og vejen dertil. Og så er det vigtigt for hende at mærke, at hun gør en forskel i sit daglige arbejde. Det er det, der motiverer hende. Derfor er hun heller ikke typen, der finder et tilfredsstillende leje og bliver, hvor hun er rent kompetencemæssigt. Der skal være fremgang, og det skal ikke være på bekostning af familielivet. Og den balance er mulig med Keepers som arbejdsplads.

Mona bor i Kolding sammen med sin kæreste Tommy og deres fælles søn Theo på 1 år. Sammen har de også hunden Sif – opkaldt efter Silkeborg IF (Tommys geniale idé). Tommy er ikke bare en partner og bedste ven for Mona, men også en god faglig sparringspartner, og i husholdningen bliver der ofte nørdet med faglige samtaler, hvilket er et resultat af parrets fælles baggrund. Fritiden er for Mona dyrebar og derfor oftest forbeholdt familien. Og så klemmer hun gerne en sportslig aktivitet ind i de tidlige morgentimer, når det kan lade sig gøre, inden hun møder ind på kontoret.

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.