Blog

21.01 2021 af Kristina Ege Scharff

Empatisk, forståelse for andre mennesker og procesorienteret problemknuser. Det og meget mere kendetegner den første mand i flokken af kvinder på vestsiden af bæltet i Keepers Outsourcing. Med sin rolige fremtoning og subtile humor løfter han it-frustrationerne fra vores skuldre og garanterer den gode stemning på kontoret. Mød Jeppe Holm Jensen, Controller i Outsourcing.

Jeppe havde altid haft interesse for matematik og tal og vidste allerede i gymnasietiden, at han ville tage en uddannelse inden for økonomi. Efter slutningen af 3.G. tog Jeppe derfor til Århus for at gennemføre en bachelor i Økonomi på Århus Universitet. Efter tre års studier følte Jeppe dog trang til nye omgivelser, og denne gang gik turen mod øst.

Som at smide hele SU’en lukt ned i et dybt hul

Efter et kort ophold på kollegie i Albertslund – grundet et vanvittigt boligmarked i København – flyttede Jeppe sammen med to andre gutter i en lejlighed i Sydhavn og startede på Københavns Universitet på uddannelsen cand.polit. Huslejen var som at smide SU’en direkte fra Nemkonto og lukt ned i et dybt hul hver eneste måned, men studielivet i det Københavnske var det hele værd og blev præcis det friske pust, som Jeppe havde følt behov for.

De højere lag i økonomien – om at tænke anderledes

Som for mange andre unge mennesker med en verden fuld af muligheder og et minimum af forpligtelser drømte Jeppe om et sabbatår. Men ikke et traditionelt sabbatår med eksotiske rejsemål og ’beer pong’ i én uendelighed. Jeppe ville prøve sine kompetencer af og finde ind til kernen i det, han skulle beskæftige sig med i sit fremtidige arbejdsliv.

Efter et studiejob hos bogholderen Aalborg-Portland A/S i København, hvor han lavede lønafstemning, arbejdede med workflows etc., havde han allerede en fornemmelse for, hvor interessen lå. Og sådan blev det til, at Jeppe startede egen konsulentvirksomhed og hjalp ingeniørvirksomheder med udarbejdelse af rapporter til Energistyrelsen. Her fik han virkelig udforsket og sporet sig ind på, hvad der tændte ham rent fagligt. Rapportering, arbejde med worklflows og budgetter, altså de højere lag i økonomien så at sige, var brændpunktet. Og som talstærk og teknisk funderet problemknuser drømmer Jeppe til stadighed om mere tid til at involvere sig i større it-projekter og i endnu højere grad bidrage til udvikling.

”Jeg er teknisk orienteret og kan godt lide at tænke i nye baner, når det kommer til automatisering og arbejde på et mere procesorienteret niveau. Det er da også en udbredt intern joke i min afdeling, at alle hader kuben*, på nær mig. Jeg synes, den er fantastisk!” – Jeppe H. Jensen.

Når man spørger, hvad Jeppe har lært på sit studie, svarer han da også prompte: at tænke anderledes. Han har lært at anskue udfordringer fra flere forskellige vinkler og var særligt inspireret af én forelæser fra Århus Universitet, som startede hver eneste lektion med at fortælle livligt om en af sine mange matematiske helte – en involverende tilgang til læring, som han har forsøgt at tage med sig i andre sammenhænge.

Ude godt, men hjemme bedst

Jeppe har altid været klar over, at han en dag ville tilbage til hjembyen Vejle. Man mærker tydeligt, at familien ligger ham nær, og derfor var det helt naturligt at ’vende hjem’ igen. Med en placering i Middelfart, var Keepers ikke langt derfra, og Jeppe kom således til Keepers som den første mand i flokken af dengang syv kvinder – og chefen, Andreas. Det første Jeppe lærte hos Keepers – og måske det vigtigste (for produktiviteten i hvert fald) – var at ignorere barsels- og ’følelseshistorier’, sagt med et glimt i øjet.

”Det er derfor, jeg ofte får spørgsmålet; hører du ikke efter? Jeg har simpelthen lært at zone helt ud, når jeg skal koncentrere mig. Ellers får jeg intet fra hånden. Ej, der er bare rigtig god stemning på kontoret, og det er jo dejligt. Sidenhen er der kommet to andre mandlige kollegaer til, men vi er stadig i undertal – og jeg ville da heller ikke have det på nogen anden måde.

Et ben i hver lejr

I starten af 2020 blev Jeppe forfremmet til Controller i Keepers Outsourcing, men har dog også et ben i Consultant-lejren og har således været med til at starte konsulentdelen op i det små i Middelfart.
Jeg elsker at komme ud og møde kunderne, blive stillet overfor nye opgaver og se, hvordan forskellige mennesker arbejder, hvordan deres kultur er og tage det bedste med mig i bagagen, når jeg skal videre til et nyt sted. Samtidig kan jeg godt lide tanken om, at jeg har en base, nogle dejlige kollegaer og opgaver, jeg kender. Derfor er kombinationen helt genial til mig. – Jeppe H. Jensen

Digitalisering – en del af en bevægelse

Jeppe glæder sig over at være en del af en virksomhed midt i en vækstrejse og finder især det digitale perspektiv af Keepers’ fokus interessant.

”Jeg synes, det er fedt, at Keepers har så stort fokus på den digitale front, og at jeg sammen med mine kollegaer kan være frontløber på flere områder. I min tid hos Keepers har vi overværet en kæmpe omvæltning ift. systemer, og måden vi arbejder på. Både som virksomhed og som mennesker bliver vi hele tiden klogere på nogle ting og dygtigere til det, vi gør. Det er fedt på den måde at være en del af en bevægelse i konstant udvikling. Og jeg har sgu ondt af de it-udfordrede. Det er ikke nemt i disse tider.” – Jeppe H. Jensen.

3-i-1: IT-’go to’. Revisor. Humørspreder.

Ufrivilligt, men ikke uønsket er Jeppe blevet vennernes ultimative go-to-guy, når de eller deres nærmeste har brug for økonomisk assistance. ‘Revisoren’, som de kalder ham (selvom han jo faktisk ikke er revisor), har hjulpet med alt fra selvangivelser til opstart af virksomheder etc. Og selvom en formodet én-times opgave pludselig ender med seks timer, kan man være forsikret om, at der ikke skal lyde en eneste klagende tone fra den evigt tålmodige og empatiske revisor. Og hans hjælpsomme natur er absolut heller ikke fremmed for kollegaerne, der uden tvivl ville savne et godt grin og hive sig i håret over dagligdagens it-frustrationer, hvis han ikke var der.

Jeppe udstråler godt humør og er altid klar med en sjov bemærkning. På den måde er han god til at skabe en rigtig dejlig stemning på kontoret. Og så er han jo god til alt det ’dersens’ IT og kommer fluks til undsætning, når man har brug for hjælp. Han er en af Outsourcingteamets go-to’s, når vi bliver udfordret på it-fronten.” – Karen Knudsen, Senior Controller i Outsourcing. – Karen L. Knudsen.

Jeppe har for nyligt købt et rækkehus i hjembyen Vejle, som han tager sig god tid til at sætte i stand i sin fritid. Og der er masser at give sig i kast både inde og ude.
Fun fact: Jeppe er blandt kollegaer kaldet ’chefens’ klon, fordi han har studeret Økonomi i Århus, er flyttet til Kbh og tilbage på den anden side af bæltet igen, har lyst hår og er knivskarp til hjernevridere i IT – fuldstændig ligesom chefen.

* Kuben er en digital løsning, som forbinder regnskaber i E-conomic med Excel. Dermed har vi muligheden for at fremstille og beregne tallene i regnskabet på en helt anden måde. Er du nysgerrig på, hvordan Keepers BI-løsning kan gavne din virksomhed. Så læs mere på bi.keepers.dk.

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.