Elitære miljøer, Tchaikovsky og Copenhell
Frederik havde egentlig altid været glad for skolen som barn, men blev alligevel ramt af skoletræthed efter 9. klasse. Derfor droppede han ud af 10. klasse for i stedet at begynde et fuldtidsarbejde på et pænt hotel i København. Han blev hurtigt glad for servicefaget og fandt ud af, at han egentlig også havde fornuftige sociale egenskaber. Derfor blev det et nemt valg, da han lidt tilfældigt blev opfordret til at søge den ledige stilling som tjenerelev.
I løbet af 4 år blev Frederik udlært som tjener, og gennem skoleforløbet fik han en god ven, som var elev på den dengang relativt ukendte restaurant Noma. Vennen introducerede ham for sin chef, og venner startede derefter sammen som faglærte tjenere på Noma, da deres elevtid var slut. For anden gang i sit liv blev Frederik nu en del af et top-ambitiøst univers.
Første gang var på Det Kongelige Teaters balletskole, hvor han blev optaget som 7-årig og gik i 4 år. Det var både almindelig skole, træning og forestillinger, så det meste af hans liv handlede i de år om dans, teater og især musik.
Musik er fantastisk! Jeg elsker alle typer af musik, men fik helt naturligt et forhold til klassisk musik. Senere i livet fik jeg defineret min egen forståelse af, hvad musik skulle kunne, og for mig er det i høj grad et spørgsmål om at kunne mærke energien. Det ofte enormt høje tekniske niveau i hård rock og metal ramte mig på en særlig måde – derfor er jeg flittig gæst på Copenhell. Musiksmag skal man ikke kunne forklare, man skal bare sætte en plade på, skrue godt op lytte til Tchaikovsky, Metallica eller Behemoth. – Frederik Reinecke, Consultant i Keepers
Både på Det Kongelige Teaters balletskole og på Noma lærte han, hvad det vil sige at arbejde hårdt, at udnytte både styrker og begrænsninger, og at flid lønner sig. Gennem de efterfølgende 5 år på Noma – dog med et kort afbræk for at aftjene frivillig værnepligt i Livgarden – arbejdede teamet på Noma sig til to Michelin-stjerner samt førstepladsen på listen over verdens bedste restauranter.
Rockstjerner, oligarker og pokermillionærer – røverhistorierne lever
I 2008 fik Frederik mod på at prøve noget nyt og gå den boglige vej. Han læste derfor matematik og efterfølgende HD (Marketing) på CBS. Sideløbende med skolen skiftede han Noma ud med forskellige stillinger i restaurationsbranchen, heriblandt restaurantchef på Restaurant Radio, Projektkoordinator og afvikler for Claus Meyer, og endelig fik han muligheden for at hjælpe Adam Aaman med at opstarte restaurant ”Aamans 1921”, som han også stod i spidsen for i 3 år.
Frederik havde på relativt kort tid en både imponerende og spændende karriere i restaurationsbranchen, men erkendelsen af at den verden er så meget en livsstil, at den er svær at forene med familie og børn, gjorde at han begyndte at søge nye veje.
Jeg vil altid se tilbage på min tid i den verden som noget fantastisk, lærerigt og fyldt med store oplevelser og glade minder, både for det hårde og det sjove. Jeg savner ofte den verden og kan altid overtales til at fortælle nogle røverhistorier om sjove oplevelser med gæster såsom rockstjerner, russiske oligarker, pokermillionærer og direktører fra hele verdens erhvervsliv. Jeg er dog ikke et sekund i tvivl om, at det var det helt rigtige for mig at stoppe, mens legen var god, og nu kun se restaurantlivet gennem gæstens øjne, hvilket jeg selvfølgelig nyder, så ofte jeg kan. – Frederik Reinecke, Consultant i Keepers
Karikaturtegning som et kig ind i fremtiden
Da Frederik som 10-årig, i 1995, var på ferie på Mallorca, gik han og søsteren en tur på stranden. Her sad en karikaturtegner og lavede billeder af forbipasserende. Søskendeparret fik lov at købe et maleri af dem selv, og karikaturtegneren spurgte dem, hvad deres største interesse var. Uden at tænke nogle dybere tanker fik Frederik udbrudt ”At tælle penge”. Han havde derfor i mange år et karikaturbillede af sig selv hængende på værelset, hvor han sad og talte en stor bunke penge, som en anden Joachim Von And. Og måske det netop var den oplevelse, der plantede et lille frø, som senere voksede sig til en interesse for økonomi og regnskab.
Under forløbet på CBS fandt Frederik i hvert fald interessen for det regnskabsmæssige, da det i høj grad kan behandles som et håndværk. Da han blev enig med sig selv om, at tiden i restaurationslivet havde nået sin udløbsdato, søgte han derfor stillinger indenfor regnskab, administration og indkøb, men den helt store øjenåbner opstod, da en af Frederiks bedste venner ringede og sagde, at han havde et forslag. Vennen sad på det tidspunkt som COO i virksomheden ”Nøie”, og de havde et par dage om ugen en konsulent ved navn Kasper Haysen siddende. Han foreslog, at Frederik stak ham et CV, som han kunne give til Kasper, da han mente, at den udadvendthed og arbejdsform, som han mødte i konsulentverdenen måtte være noget for ham.
Efter at have læst lidt om Keepers var jeg helt enig, og jeg gav det et skud. På trods af mit noget anderledes CV blev jeg alligevel ringet op af Katja, som inviterede mig ind til en snak. Jeg var med det samme solgt. Jeg kunne fra starten mærke, at Keepers var en virksomhed i rivende udvikling og med et højt ambitionsniveau, hvilket i høj grad tiltalte mig. Desværre ringede Katja efter nogle dage og sagde, at de havde besluttet, at det var for stor en chance at tage at ansætte mig. – Frederik Reinecke.
Det accepterede Frederik naturligvis ikke, og han gjorde en ihærdig indsats for at lande en god aftale med Keepers, hvilket endte med en prøveperiode, hvor han fik lov at bevise sit værd. Han var nemlig villig til at lære, hvad der skulle til for at blive en del af holdet. Når Frederik pressede så hårdt på for at blive en del af lige netop Keepers, var der da også flere gode grunde.
Keepers er en virksomhed, som på mange måder bryder med de værste fordomme om branchen. Jeg fandt hurtigt ud af, at Keepers har en helt særlig kultur, både i forhold til medarbejderne internt og i forhold til ledelsen. Der er plads til mennesker og ikke bare funktioner, og samtidig er der et tårnhøjt ambitionsniveau.
Jeg tror, at Keepers på mange måder har fundet en god balance mellem de to ting. Jeg har fra starten følt mig taget godt imod og haft oplevelsen af, at der var plads til hele mig, både fagligt og personligt. Jeg er stor tilhænger af mentaliteten, hvor man går efter at tilpasse virksomheden til virkeligheden og sine medarbejderes evner, i stedet for at have en rigid strategi om at skulle kunne noget bestemt og forsøge hårdnakket at tilpasse sine medarbejdere til det. – Frederik Reinecke.
Tæt med hele Keepers – tumult og kaos blev en fantastisk mulighed
Og det med at tilpasse virksomheden efter sine medarbejdere har Frederik i den grad mærket på egen krop. Da Frederik startede i Keepers i maj 2020, var landet netop blevet lukket ned pga. Corona. Derfor blev han allerede fra 1. dag tilbudt intern oplæring i Outsourcing, da konsulentafdelingen led en smule under nedlukningen. Det skulle vise sig at være en fantastisk mulighed, der også gav ham chancen for at lære sine fantastiske kollegaer i denne afdeling at kende. Det blev sidenhen til flere skift frem og tilbage, hvor Keepers imødekom, at Frederiks privatliv i en periode krævede tilpassede omstændigheder.
Det at være tilknyttet flere afdelinger er en mulighed, som ikke mange får i Keepers, men det har bestemt gjort mig endnu tættere med HELE Keepers., som er propfyldt med gode mennesker. Og jeg kan i sandhed sige, at jeg ved, hvad jeg taler om. Jeg skylder en kæmpe tak til Katja, Daniel og især Karen, som har hjulpet mig igennem disse skift med stor forståelse og villighed til at finde løsninger på mine vegne. – Frederik Reinecke.
“Frederik har imponeret fra starten af med sin ihærdighed, nysgerrighed og vilje til at lære og udvikle sig i en helt nye branche. Jeg har haft fornøjelsen af at være med til at lære Frederik op i Outsourcing processerne, men jeg har også lært en hel del fra ham på kommunikations- og kundeservice siden, hvor han er 100 meter mester, hvis du spørger mig.” – Anca Jar, Senior Controller i Outsourcing, Keepers.
Når vi selv bidrager ind i fællesskabet, bliver vi stærkere som team
Keepers har altid været åbent for at blive præget af sine medarbejdere, og Frederik er af den overbevisning, at vi bliver stærkere som team, hvis vi giver lidt af os selv og bidrager, når vi har tid og overskud. Derfor har det været helt naturligt for ham at tage del i festudvalget og andre interne aktiviteter.
Jeg har altid holdt meget af det sociale, og jeg glæder mig over at kunne sætte mit præg på den del. Det kommer nok også ganske naturligt til mig at være med i netop festudvalget, da jeg jo har brugt en del år af mit liv på at forsøge at skabe gode oplevelser for folk omkring mig. – Frederik Reinecke.
Et af de initiativer, Frederik har været med til at stable på benene er Keepers Awards, hvor vi én gang om året hylder vores kollegaer i forskellige kategorier, og her er Frederik selv blevet udråbt til Årets bedste kollega.
“Frederik er en rigtig god, pålidelig fyr, der altid er der, når tingene brænder på. Frederik interesserer sig for mennesker og er ikke bleg for en god diskussion. Og selvom han lytter til noget af det hårdeste rockmusik, der er skabt, er han en rolig fyr, der altid formår at vælge den rigtige vin til enhver situation” – Nicklas Bøhmer, Assistant Manager i Consulting, Keepers.
Der er ikke noget end-game
Oven på nogle lidt rodede år, både arbejdsmæssigt og privat glæder Frederik sig over at have fundet ro i København. Han har altid været enormt nysgerrig og elsker at blive dygtigere og bedre til sit arbejde, men han har ikke travlt med at nå et bestemt mål.
Jeg er virkelig glad for at være en del af Keepers, og jeg ser ikke noget end-game for, hvad jeg skal nå hos Keepers, hverken fagligt eller tidsmæssigt. Jeg synes, det er fedt, at barren bliver sat højt i Keepers. Jeg følger meget gerne den linje, som er lagt af partnergruppen og ser kun Keepers som en endnu større spiller på markedet i fremtiden.
Om Frederik
Frederik er i den grad en livsnyder, som elsker at spise godt, drikke god vin og øl og sidde i gode venners selskab og filosofere over stort og småt. Frederik har aldrig sluppet sit indre barn og holder meget af computerspil, fodbold (Chelsea fan siden 1994) og særligt musik. Derudover har han en enorm interesse for politik og samfundsforhold generelt. Frederik er ’helt ind i kernen’-liberal og diskuterer gerne med alle, der har lyst, så længe tonen er ordentlig, og man har respekt for andres holdninger end sine egen, hvilket naturligvis skal gå begge veje. Frederik mener generelt, at vi bliver klogere på livet, hvis vi taler åbent og ærligt med hinanden, og der er intet, du ikke må spørge ham om. Privat er han gift med Chrestine, og sammen har de Alma på lidt over et år. Fra et tidligere forhold har han Freya, som i dag er 9 år gammel. Frederik bor med familien i en skøn lejlighed på ydre Frederiksberg, hvor han også er vokset op og har boet det meste af sit liv.