Blog

22.09 2023 af Kristina Ege Scharff

Som 100-årig sidder hun omringet af en stor børneflok og fortæller historier om karriereskift, bungy jump, fede rejsedestinationer, et entusiastisk badedyr med speedbådskørekort, et indre legebarn og om passionen for mad. For hun har fart på, og hun skal nå noget. Med en urokkelig tro på, at man kan, hvad man sætter sig for, tog karrierevejen en ny drejning, og hun er slet ikke færdig med at udvikle sig. Mød Søs Axdal, Senior Consultant i Payroll.

Uddannelsesloftet, praktikforløb & udfordringerne ved at trænge ind på arbejdsmarkedet

Valget af uddannelse faldt i første omgang på Administrationsøkonom – offentlig økonomi og budgetlægning, statistik og personalejura på Professionshøjskolen Metropol – Metropolitan University College. Søs ville gerne læse videre til finansøkonom, men så blev uddannelsesloftet indført, og hun måtte opgive ideen og i stedet finde ud af, hvordan hun ville bruge sin uddannelse.

I et praktikforløb havde hun stiftet bekendtskab med en række opgaver inden for HR og økonomistyring. Hun fangede især interesse for behandling af løninput og kunne godt lide at dykke ned i lovgivningen på området. Samtidig tænkte hun, at løn var og er et område, som aldrig vil dø. Der vil altid være behov for, at nogen kører lønnen og kender reglerne på området – også selvom automatisering med tiden overtager flere af de manuelle processer omkring lønbehandling.

Når Søs søgte efter job som lønbogholder, havde de fleste opslag det til fælles, at alle ville have en lønbogholder med mange års erfaring. Men hvor får man den fra? Som lønbogholder/lønspecialist er du nødt til at sidde sammen med en erfaren ressource, der kan sætte dig ind i tingene. For der findes ingen specifik uddannelse til det.

 

Et uventet opkald

Jeg fik en dag et opkald, imens jeg sad i s-toget, fra en mega pushy rekrutteringsdame, der meget direkte spurgte: Hvad vil du med dit liv? Jeg fik sagt, at jeg var interesseret i noget med løn, men jeg regnede ikke med at høre mere fra hende.

Søs mødtes kort tid efter med rekrutteringskonsulenten og fik fortalt, at hun var meget interesseret i lønområdet. Samtalen var god, og efter 14 dage blev Søs sat i kontakt med Maria Bjerg, Partner i Keepers. Og derfra gik det stærkt. Søs blev indkaldt til en samtale med to af Partnerne, Maria Bjerg og Katja Feldstein. Og hun var mildest talt blown away – over energien, varmen og mulighederne i Keepers.

 

Jeg træder ind i halvtomme lokaler på en fancy adresse i hjertet af København. Energien forekommer noget hektisk, og folk ser ud til at have travlt. Og der bliver jeg mødt af to imødekommende kvinder med, hvad der ligner kæmpe overskud og en oprigtig interesse i at finde ud af, hvem jeg er.  De snakkede lidt om julefrokosten, de lige havde holdt, og jeg fik indtryk af, at det virkelig var ’gået ned’ – og at alle bare havde haft en fantastisk fest. Det var en dejlig samtale, og vi endte med at tale sammen i knap to timer.

Søs var gået ind til samtalen med en forestilling om, at hun vidste en hel del om lønområdet, og det imponerede hende, at Maria kunne gennemskue, at der var et stykke vej igen.

”Vi kan starte med et halvt års intensiv oplæring. Så ser vi, hvad der sker”, lød det fra Maria. Man tror, man ved, hvad løn går ud på – indtil man lander i Keepers Payroll, og som Assistant havde jeg det som blommen i et æg af eksperter.” Søs Axdal, Senior Consultant, Payroll.

 

Fra Assistant til Consultant: En dybdegående indsigt i lønprocesser & udfordringerne ved store kunder

Som Assistant i Keepers Payroll-team fik Søs kyndig oplæring af teamets erfarne lønspecialister i lønprocesserne fra A-Z, men kendskab til Funktionærloven og i det hele taget det at kunne læse og forstå en lovtekst, var hun blevet skolet i på studiet.

”Jeg synes faktisk, at uddannelsesforløbet var dødkedeligt. Jeg tænkte ofte, at det her kan alle da finde ud af. Men jeg fandt ud af, at ikke alles mindset er indrettet til administration og det at nørde rundt i lovtekster. Jeg var til gengæld god til det og vidste, at jeg her kunne gøre en forskel for andre.” Søs Axdal.

Allerede efter få måneders ansættelse blev Søs forfremmet til Consultant, og ret hurtigt kom der mange spændende opgaver hendes vej. Søs elskede opgaverne, men efter oplæring på distancen grundet corona og generel travlhed, havde hun et ønske om at specialisere sig og kunne have mere fokus på detaljen, ved at have færre, men større kunder. Derfor fik hun ansvar for en af Keepers større lønkunder. Et spændende projekt, som gav hende utrolig værdifuld læring og dannede grundlag for med tiden at blive Senior Consultant. Efter nogle hæsblæsende år med karriereskifte, studie og intensivt arbejde i Keepers, måtte Søs dog drosle ned for at give plads til selvreflektion.

 

Selvrefleksion & karrieremæssige skridt

Søs kom stærkere tilbage, men med et fokus på ikke at storme fremad karrieremæssigt på bekostning af helbredet. Derfor gav hun det også megen overvejelse, om hun skulle bevæge sig længere op i organisationen og blive Senior Consultant. Som Senior har du naturligvis større ansvar, og det faldt Søs helt naturligt at påtage sig ansvar og opgaver. Med gode samtaler med nærmeste leder i rygsækken om ændring af opgaver og tilrettelæggelse af arbejdet samt et naturligt behov for ansvar, passede Senior Consultant-rollen perfekt til Søs.

”Jeg har altid haft en ide om, at jeg kan lære alt – hvis jeg vil. Og jeg ved, at hvis jeg sætter mig noget for, så sker det også. Det var den drivkraft – og tilliden fra min leder gav mig troen på, at jeg kunne sigte højere.” Søs Axdal.

Om at uddanne andre og forbedre processer i Keepers

Søs blev sidenhen forfremmet til Senior og befinder sig godt i netop den rolle. Parallelt med arbejdet i Keepers, uddannede Søs sig til Life-coach. Her fik hun mange redskaber, som hun anvender dagligt, b.la. ved oplæring af assistenter og kommunikation i teamet.

”Jeg elsker at lære fra mig, køre projekter selvstændigt og undersøge mulighederne for forbedringer af vores interne processer. Jeg vil samtidig gerne udvikle mig på det lønfaglige og kan rigtig godt lide at bidrage med viden til vores kunder i form af blogindlæg.” Søs Axdal.

Søs’ baggrund som coach har givet hende værktøjer til at møde sine medmennesker – og kollegaer, i øjenhøjde uanset niveau og baggrund. Søs kan scanne, hvor en kollega befinder sig fagligt, hvordan de har det mentalt og er trænet i, hvordan de lærer bedst. Hun gør enormt meget ud af, at kollegaerne får den bedste oplæring – eller overlevering.

Søs’ kollegaer mærker tydeligt hendes entusiasme, når de beder om hjælp, og hun med åbent sind og positivitet forsøger at hjælpe og lære fra sig.

”Søs er en kollega, der altid er i godt humør, og altid er klar på at lære fra sig. Hendes udstråling og væremåde gør, at man altid glæder sig til at komme på arbejde samt at lære noget nyt og udfordre sig selv.” Anette Dlugolecki, Consultant i Payroll.

”Søs er en kollega, der opleves som utrolig imødekommende og ordentlig og altid evner at svare med smil i stemmen, så kollegaer i høj grad søger hendes sparring. Søs er pligtopfyldende og sætter en stor ære i at planlægge frem i tid, for på den måde at være på forkant med at kunne dække kunders og kollegaers behov. Søs har stor interesse for sit fagfelt, stor videbegærlighed og løbende interesse for at gøre sig endnu mere dygtig og aldrig stille sig helt tilfreds med nuværende viden.” Kristian Abildgaard, Manager i Payroll.

 

Søs bor på Frederiksberg med sin kæreste, der er Ingeniør. Sammen har de en fælles passion for at lave god mad og rejse., og det er blevet til mange spændende destinationer gennem tiden.  Søs er et kæmpe badedyr og elsker al form for vandsport, lige fra windsurfing til sejlads, paddle board, vandrutschebaner og vandski. Søs er den stolte indehaver af et speedbådskørekort, har kastet sig ud i bungy jump, har vundet en kapsejlads og har generelt fart på i livet. Hun skal nå noget, og der skal ske noget. Derfor spår hun også, at hun som 100-årig sidder omringet af sin egen børneflok og fortæller de fedeste historier om alle sine kulturelle oplevelser.

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.