Kontakt

Blog

Indlæg i samme kategori

21.09 2023 af Kristina Ege Scharff

Hvad laver en ESG Controller, og hvorfor er rollen også vigtig i din virksomhed? Keepers introducerer ny serviceydelse: Interim ESG Controlling.

Hvorfor er ESG på dagsordenen, og hvad laver en ESG Controller?

I en verden, hvor bæredygtighed, social retfærdighed og virksomhedsetik spiller en stadig vigtigere rolle – ikke mindst grundet lovgivning på området, er der voksende opmærksomhed omkring ESG – Environmental, Social, and Governance. Men hvad indebærer det egentlig for virksomheder? Svaret findes blandt andet i rollen som ESG Controller.

En ESG Controller er ansvarlig for at overvåge og styre en organisations aktiviteter og præstationer inden for disse tre centrale områder. En ESG Controller sikrer dataindsamling og analyse til rapportering samt rådgivning og sørger for, at virksomheden overholder alle relevante love og regler, udarbejder interne politikker, engagerer sig med stakeholders og vurderer potentielle risici.

License to operate – derfor er ESG Controlleren en vigtig spiller

Man kan nemt få tanken, at ESG er “nice-to-have” snarere end “need-to-have”. Men i dagens erhvervsklima er ESG mere end det. Det er ’license to operate’, og det gælder ikke kun for virksomheder underlagt lovkrav krav om rapportering på områderne, men også i høj grad de mindre virksomheder, der skal leve op til stadigt stigende krav som underleverandører.

Performance på ESG er blevet en vigtig faktor for investorer, der kigger på bæredygtighed og social ansvarlighed som indikatorer for en sund virksomhed. Desuden ses et voksende pres fra både forbrugere og medarbejdere, der forventer, at virksomheder tager aktivt ansvar for deres indflydelse på verden. Endeligt kan en effektiv ESG-strategi føre til omkostningsreduktioner gennem forbedret effektivitet og ressourceanvendelse.

ESG Controller som interim ressource

Mange virksomheder har endnu ikke helt identificeret omfanget af behovet for ESG controlling. Og vi ved, at det kan være en udfordring at navigere i det komplekse landskab af ESG-krav og forventninger. Derfor tilbyder vi nu en dedikeret ESG Controller-service, der kan hjælpe din virksomhed med at imødegå disse standarder i det omfang, der er behov for det.

Vores Service Niveauer

Vi er stolte over at kunne tilbyde ESG Controlling på tre niveauer:

ASSISTANT ESG CONTROLLER

 • Indsamling af data samt datavalidering fra relevante kilder
 • Afstemning af data op imod ERP-system
 • Identificere og beregne KPI’er samt opfølgning herpå

ESG CONTROLLER

 • Indsamling af data samt datavalidering fra relevante kilder
 • Controlling og validering af datainput
 • Assistance med rapportering
 • Afstemning op imod ERP-system
 • Dataanalyse, sikring af revisionsspor og fuldstændighed

SENIOR ESG CONTROLLER

 • Værdikædeanalyse og dobbelt væsentlighedsanalyse
 • Controlling, validering og benchmarking af datainput
 • Afstemning op imod ERP-system
 • Review af rapport
 • Optimering af best practise for rapportering
 • Opgavestyring og projektledelse

I en tid, hvor bæredygtighed og social ansvarlighed er mere end buzzwords, er rollen som ESG Controller blevet uundværlig. ESG Controllerne er dem, der kan sikre alt fra compliance og rapportering til rådgivning om best practice, og nu kan Keepers ApS hjælpe dig med at tage det næste skridt på din ESG-rejse.

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at skabe et solidt grundlag for arbejdet med ESG-rapportering.

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Menu

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.