Blog

03.04 2020 af Kristina Ege Scharff

I denne specielle tid, hvor der er meget andet på dagsorden end det sædvanlige, som følge af COVID-19, kan det være vanskeligt at huske på alt det praktiske omkring medarbejdernes afholdelse af ferie. Nedenfor har vi derfor listet op, hvad du skal være særligt opmærksom på.

 

Du kan blive udtaget til stikprøvekontrol – få styr på dokumentationen

Vidste du, at du kan blive udtaget til stikprøvekontrol af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med henblik på at kontrollere, at behandling af feriereglerne har været korrekt? Derfor er det vigtigt, at du har styr på dokumentationen og opbevarer de nødvendige informationer i mindst ét år. Tilsidesættelse af dette kan medføre politianmeldelse, jf. § 43b. i bekendtgørelse af lov om ferie.

Regler for overførsel af restferie

Aftale om overførsel af den 5. ferieuge skal ske skriftligt og kan kun indgås, hvis medarbejderen har optjent mere end 20 dages betalt ferie, da der kun kan overføres det antal feriedage, som medarbejderen har optjent ud over 20 dage. Det vil altså sige, at kun den 5. ferieuge kan overføres til næste ferieår. Bemærk, at der gælder andre regler i tilfælde af feriehindring.

Find blanket til anmodning om overførsel af ferie her.

Midlertidig hastelov udvider mulighed for overførsel af ferie

– gælder KUN force majeure-lignende situationer som følge af COVID-19
Der er netop vedtaget en hastelov i Folketinget, der midlertidigt udvider muligheden for at overføre ferie, som ikke kan nå at blive afholdt grundet ”væsentlige, upåregnelige driftsmæssige hensyn” pga. COVID-19. Dette gælder ferie optjent efter gældende ferielov til brug i indeværende ferieår 2019/2020 samt miniferieåret, der løber fra 1. maj 2020 til 31. august 2020.

Af forarbejderne til loven fremgår det blandt andet, at sundhedsmyndigheder, politiet og andre offentlige myndigheder, som har fået flere opgaver som følge af COVID-19-situationen, vil kunne gøre brug af loven. Ligeledes vil private virksomheder, herunder fødevarebranchen, som er hårdt ramt af sygdoms- eller karantænetilfælde kunne benytte ordningen. Loven træder i kraft ved bekendtgørelse i Lovtidende.

Få mere information her.

Det sker der, hvis du ikke har varslet eller aftalt overførsel af ferie

Hvis du som arbejdsgiver ikke har varslet ferie til afholdelse, eller skriftlig aftalt overførsel af ferie, skal du være klar over, at medarbejderen har ret til at anmode om at få udbetalt sine maks. 5 dage.

Find blanket til udbetaling af feriepenge for 5. ferieuge her.

Har du yderligere spørgsmål vedrørende restferie, er du velkommen til at kontakte vores dygtige medarbejdere i Payroll på payroll@keepers.dk .

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.