Kontakt

Blog

Indlæg i samme kategori

09.08 2021 af Kristina Ege Scharff

Det første ferieår med ny ferielov er ved at være ved vejs ende, og som arbejdsgiver er der visse ændringer, du bør være opmærksom på. Ellers kan det betyde ekstra indberetninger til Feriefonden og tabte feriedage for dine medarbejdere. En ‘lose-lose’-situation for alle parter.

Ikke afholdt ferie skal afregnes til FerieFonden

Den ferie jeres medarbejdere har optjent i indeværende ferieår, i perioden 01-09-2020 til 31-08-2021 skal afholdes senest 31-12-2021. Afholder medarbejderne ikke de første 20 opsparede feriedage for indeværende ferieår, skal arbejdsgiver afregne værdien af ferien til FerieFonden, hvorved ferien vil bortfalde for medarbejderne.


Sådan undgår du en ’lose-lose’ situation

Bortfaldne feriedage er en ’lose-lose’ situation for begge parter. Derfor kan arbejdsgiver med fordel tage dialogen med medarbejderne om at få planlagt ikke afholdt ferie.


Overførsel af restferie

Arbejdsgiver skal indgå en skriftlig aftale med medarbejderne om, at ferie ud over fire uger overføres til næste ferieår. Hvis der ikke bliver indgået en aftale om overførsel, vil medarbejderen automatisk få beløbet udbetalt svarende til det, de har tilbage af ferien ud over fire uger. Udbetalingen falder senest den 31-03-2022.


Skriftlig aftale om afholdelse

Vil I undgå som virksomhed, at ikke afholdt ferie hverken skal komme til overførsel eller automatisk udbetaling, kan I evt. indgå en skriftlig aftale om afholdelse, evt. varsel afholdelse af ferien med de varslingsregler der er for hovedferien og restferien.

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Menu

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.