Blog

26.04 2024 af Julia Koch Poulsen

For at understøtte vores høje ambitioner på ESG-området, har vi ansat Liza Zozula Grønborg, som Senior Manager i Keepers. Hun kommer med en solid baggrund inden for ESG, bæredygtighed og strategisk rådgivning, og vi er meget taknemmelige for, at en så dygtig profil skal drive og videreudvikle vores ESG-services i Keepers.

Stærk ekspertise styrker vores ESG-område i Keepers

I dagens erhvervsklima er ESG ’license to operate’, og det gælder både for virksomheder underlagt lovmæssige rapporteringskrav på ESG-området, men også for mindre virksomheder, som skal imødekomme stigende krav i rollen som underleverandører. Samtidig stiger forventningerne fra både forbrugere og medarbejdere til, at virksomheder aktivt skal tage ansvar for deres påvirkning på omverdenen.

Hos Keepers har vi et dedikeret team på flere niveauer, som står klar til at hjælpe virksomheder, store som små, med at komme i gang eller videre på deres ESG-rejse. Vi er utroligt stolte af at kunne byde Liza Zozula Grønborg velkommen til Keepers ESG-team, som allerede er godt i gang med at drive vores ESG-område.

Vi har et klart mål om at udvikle og forfine vores ESG-værktøjer, der hjælper virksomheder med at navigere i det komplekse ESG-landskab. Jeg tror meget på, at Keepers har en unik position til at hjælpe virksomheder inden for ESG-data og rapportering, qua vores stærke kompetencer inden for økonomi og systemer, kombineret med vores stærke faglighed inden for ESG. – Liza Zozula Grønborg, Senior Manager inden for ESG.

Hvordan skaber vi værdi med vores ESG-ydelser?

Hos Keepers har vi planer om at videreudvikle vores ESG-værktøjer, og samtidig skal flere produkter udvikles, herunder CO2- og controllerværktøjer. Disse skal anvendes til at understøtte virksomheder, som står med en lang liste af datapunkter, og som mangler ressourcer til effektivt at håndtere dette.

En stærk erhvervsmæssig baggrund inden for bæredygtighed

Liza har en dobbelt kandidatgrad i Business and Development Studies og CEMS fra CBS. Fattigdom har altid berørt hende meget, men særligt blev dette en realitet, da hun var på udveksling i Chile. Oprindeligt forestillede hun sig en karriere i en NGO og var derfor involveret i flere NGO’er under sit studie, både via studiejobs, praktik og som frivillig. Mod forventning fandt hun dog ud af, at det ikke var den rette vej for hende.

Jeg fandt ud af, at den bedste måde at drive vedvarende bæredygtig forandring er gennem det private erhvervsliv, fordi det som udgangspunkt også kan skabe kommerciel værdi. Jeg var fast besluttet på, at det var den vej, jeg skulle gå. – Liza Zozula Grønborg.

Derfor var hun meget taknemmelig for, at hun fik et job i Aldi, hvor hun var med til at starte bæredygtighedsafdelingen op i Danmark. Her opnåede hun værdifuld erfaring med både implementering og rådgivning. Efterfølgende var hun ansat hos EY i Climate Change and Sustainability Services, hvor hun var med til at udvikle produkter, herunder ESG-frameworks og rapporteringsværktøjer.

Derudover bringer Liza solid erfaring fra The Footprint Firm, hvor hun begyndte som Senior Consultant og senere blev Manager. Gennem 3 år 8 måneder har hun været en del af denne investerings- og konsulentforretning med fokus på bæredygtighed fra en strategisk vinkel. Hendes erfaring herfra spænder bredt og inkluderer blandt andet dobbelt væsentlighedsanalyse og rapportering, EU-taksonomianalyse, ESG due diligence, CO2-baselines og ESG-strategier. Ydermere har hun spillet en central rolle i det, der har været regulatorisk drevet og været med til at udvikle produkter relateret til CSRD og SFDR.

Store udviklingsmuligheder inden for ESG og fokus på det enkelte menneskes potentiale

Liza ser frem til at bidrage til og udvikle ESG-området og er allerede meget glad for at være en del af Keepers.

”Keepers er enormt gode til at fokusere på det enkelte menneske. Jeg bliver hele tiden imponeret over, hvor meget fokus, der er på dette. Det er virkelig et fedt sted at være en del af, og samtidig er det en unik mulighed for mig at være med til at udvikle ESG-området i Keepers.” – Liza Zozula Grønborg.

Udnyttelse af muligheder i et konkurrencepræget ESG-marked

Markedet for ESG-services er fyldt med konkurrence, men det åbner også op for mange muligheder. Liza og resten af teamet er opsatte på at udnytte disse muligheder til at differentiere vores ydelser.

Hos Keepers ser vi vores ESG-initiativer fra et data- og procesperspektiv, og med den stærke synergi til økonomifunktionen er vores fokus rettet mod at få lukket huller omkring rapporteringen.

For eksempel handler en stor del af CSRD om de finansielle implikationer, herunder hvad dette vil betyde for omsætning, omkostningsbasen eller pengestrømme, når en råvare fx stiger med x procent. Alt dette bør tænkes ind i forhold til økonomifunktionen og anvendes strategisk. – Liza Zozula Grønborg.

Strategisk og proaktiv tilgang til ESG-indsatser

Liza opfordrer virksomheder til at være proaktive og komme i gang med deres ESG-indsatser allerede nu, selvom man først er underlagt rapporteringskravene fra 2025. Arbejdsbyrden er enorm, og med en tidlig indsats kan virksomheder sikre en lettere overgang.

Overordnet set er ESG-indsatser et enormt stort stykke arbejde. Så udover at se det fra et compliance-perspektiv, så bør man tænke over, hvordan man samtidig kan betragte det fra et strategisk perspektiv og udnytte det som en forretningsmæssig mulighed. – Liza Zozula Grønborg.

Uanset om du skal til at gå i gang og har brug for at forstå de kommende lovkrav, eller om du er godt i gang og blot mangler ressourcer til at indsamle og beregne ESG-data, kan Keepers’ dedikerede ESG-team hjælpe dig godt i mål.

Om Liza

  • Liza er gift med Anders, og sammen bor de i Charlottenlund, nord for København. De har to børn, Alexander og Gabriella, på hhv. 4 og 2 år, og katten Pusser, der fuldender familien.
  • Liza er født i Rusland, men kom til Danmark, da hun var 2,5 år.
  • Liza nyder at få et godt glas vin med sine nærmeste og forsøger at få trænet regelmæssigt samt holde sig aktiv ved at tage cyklen ind til kontoret.

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.