Blog

09.04 2024 af Liza Zozula Grønborg

Virksomheder oplever stigende krav til ESG, drevet af både lovgivning, kunder, medarbejdere og samfundet generelt. Hos Keepers tilbyder vores specialiserede ESG-konsulenter assistance inden for ESG-rådgivning og ESG-controlling. Uanset om du først skal til at gå i gang nu og har brug for at forstå de kommende lovkrav, eller om du er godt i gang og blot mangler arme og ben til at indsamle og beregne ESG-data, kan Keepers hjælpe dig med at komme godt i mål.

Hvad står ESG for?

ESG står for Environment (klima og miljø), Social (sociale forhold) og Governance (forretningsdrift). Med andre ord omhandler ESG, hvordan du som virksomhed påvirker miljøet og klimaet igennem din drift, hvordan du påvirker medarbejdere, leverandører og kunder, og hvordan du driver din virksomhed generelt set. Ud over at alle virksomheder påvirker både E’et, S’et og G’et på forskellige måder afhængig af sektor, medfører dette også en række forretningsmæssige risici og muligheder for virksomheder, som kan forvente at påvirke omsætning, omkostninger, pengestrømme og omdømme på sigt. Derfor giver det for langt de fleste virksomheder mening at arbejde aktivt med de ESG-emner, som er relevante for jer.

Hvad er CSRD, og hvad betyder det for din virksomhed?

CSRD står for Corporate Sustainability Reporting Directive, og er det nye bæredygtighedsrapporterings-direktiv fra EU, som kommer til at erstatte §99a i Årsregnskabsloven. CSRD-direktivet er en væsentlig skærpelse af ESG-rapporteringen og omfatter op til 1200 datapunkter, som virksomheder skal rapportere på, og med flere undervejs. Uanset om du som virksomhed er direkte omfattet af CSRD-direktivet eller ej, kommer implementeringen af dette til at have stor betydning for de krav, som du vil blive mødt med, enten i din egen rapportering eller som efterspørgsel på data til dine kunders rapporteringer.

Hvilke ydelser tilbyder Keepers inden for ESG?

Keepers har et specialiseret ESG-team og tilbyder en række ydelser inden for både rådgivning og controlling. Nedenfor er et overblik over de mest hyppige ESG-ydelser. Dette er ikke udtømmende, så kontakt os, hvis du står med en opgave, som du har brug for hjælp til:

CSRD-support: Vi kan hjælpe dig med at forstå CSRD-lovgivningen, udarbejde din dobbeltvæsentlighedsanalyse samt blive klar til rapporteringen ved at identificere datahuller og modenhed. Derudover kan vi hjælpe med projektstyring af dataindsamling og/eller din rapportering generelt.

ESG-controlling (interim): Uanset om du har behov for hjælp til dataindsamling og afstemning op imod ERP-systemer, eller om du har behov for at beregne, estimere eller kvalitetssikre data, kan vores ESG-controllere hjælpe dig med at komme godt i mål. Vores ESG-controllere fungerer på samme måde som vores øvrige interim ydelser og bliver en integreret del af dit team i den periode, hvor der er behov for det. Vi tilbyder ESG controllere på tre niveauer, som for eksempel kan hjælpe med:

  1. Assistant ESG Controller: For dig der har en CSRD-ansvarlig på plads, men mangler arme og ben til at indsamle og analysere datapunkter samt validere op imod ERP-systemer m.v.
  2. ESG Controller: For dig der har brug for hjælp til at beregne og/eller estimere mere komplekse datapunkter, udarbejde og dokumentere regnskabspraksis eller koordinere dataindsamling i organisationen.
  3. Senior ESG Controller: For dig der ønsker en erfaren samarbejdspartner til at styre og implementere rapporteringen, strømline dette med den finansielle rapportering eller integrere ESG-data i økonomisystemer.

Rapporteringssupport: Vi kan hjælpe dig med projektledelse af din rapportering, indsamle og konsolidere data, eller at føre pennen på din rapportering, uanset om dette er på din års- eller kvartalsrapport. Derudover kan vi hjælpe med at strømline rapportering og ESG-dataindsamling med dine øvrige rapporteringsprocesser og systemer.

ESG driftsmodel og systemintegration (operating model): Uanset om du ønsker af integrere ESG-data i dine eksisterende økonomisystemer eller køre dette separat, kan vi hjælpe med at implementere dette samt sikre, at ESG-data bliver bygget ind som et strategisk beslutningsværktøj på linje med økonomisk data.

Rådgivning og sparring: Hvis I er i tvivl om, hvad der er op og ned, hvilken tilgang I skal tage til arbejdet med ESG, hvilke strategiske initiativer I skal lægge vægt på, eller hvordan jeres overordnede strategi kan spille sammen med ESG, assisterer vores dygtige ESG-konsulenter med både ESG-rådgivning igennem dedikerede projektforløb, ad hoc-sparring eller inspirationsindlæg.

Keepers ESG-services

Flere indlæg

Seneste

Nyheder & blogindlæg

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Få nyheder om økonomi og
regnskab direkte i din indbakke*.

*Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Lad os komme i gang

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig vedrørende vores løsning og dine muligheder. Har du spørgsmål,
er du også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Bruger
Indsæt navn på den person, der skal have adgang til kuben. Skriv til support@keepers.dk, hvis I vil har behov for at oprette flere brugere til Kuben.
E-conomic forbindelseskode*
1. Åbn e-conomic og log ind
2. Åbn dette link: https://secure.e-conomic.com
3. Kopier koden, og indtast den her:

*Ved at trykke på send, acceptere du vores vilkår.